Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 1 nov 2016 / 16:30 uur

Plussize modellen kopiëren grote modeadvertenties

Wanneer we grote modeadvertenties zien, ontbreekt het vaak nog aan diversiteit. Met name de plussize modellen leggen het nog steeds af tegen de ranke en extreem slanke modellen uit de industrie. Een club plussize vrouwen besloot daarom om modeadvertenties na te bootsen.

Diversiteit

Als je door een gemiddeld tijdschrift bladert, dan is er vaak weinig diversiteit te bespeuren in het soort modellen dat gebruikt wordt. De meerderheid van de modellen is (extreem) slank, en vaak is het één type vrouw. Buzzfeed besloot daar een stokje voor te steken in een gloednieuwe video. De website probeert met deze video duidelijk te maken dat er zoveel verschillende vrouwenfiguren zijn, maar deze nooit terug te zien zijn in advertenties. Daarom hebben ze zes high-fashion modeadvertenties opnieuw geschoten met plussize modellen. Tijdens de shoot wordt al snel duidelijk dat het gros van de plussize modellen zich nogal ongemakkelijk voelt. Vaak omdat ze absurd weinig kleding aan moeten, of bijvoorbeeld op een berg touw moeten gaan zitten en de charmantste pose moeten aannemen.

Foto: Buzzfeed video

Zenuwachtig

„Modeadvertenties creëren een grote ongeloofwaardige wereld waarin ik niet thuishoor”, vertelt plussize model Kristin. Twee modellen kopiëren een Burberry-advertentie waarbij de modellen om het bovenlijf niets meer hebben dan een sjaal. „Ik ben erg zenuwachtig, want ik moet met mijn sjaal alles bedekken” en „een sjaal is echt niet groot genoeg om de gemiddelde borsten te bedekken, sjaals horen je warm te houden”, vertelt model Jasmine.

Bekijk de video hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Plussize modellen kopiëren grote modeadvertenties
Sluiten