Elselotte Smink
Elselotte Smink Lifestyle 25 nov 2016 / 15:45 uur

Kunstenaar tovert oude computers om tot plantpotten

Heb je nog ergens een oude laptop of computer staan en heb je geen idee wat je ermee moet doen? Laat je inspireren door Monsieur Plant, die afgedankte apparatuur weer een functie geeft.

De kunstenaar, wiens echte naam Christophe Guinet is, plant voor zijn project ‘Planting your Mac’ groen in computerschermen en -apparaten. Dat ziet er prachtig uit (weer eens iets anders dan cactussen!), maar heeft ook een diepere betekenis.

Focus op je scherm

Guinet werkte een tijdje bij een creatief bedrijf en het viel hem op dat iedereen constant naar zijn of haar scherm aan het turen was, vertelt hij aan Metro UK. „Hierdoor zijn we geneigd te vergeten dat er daarbuiten óók nog een wereld bestaat. Met mijn project wil ik mensen weer wijzen op de bestaande natuur.”

Of dat lukt? Bekijk de groene creaties hieronder en oordeel zelf:

View this post on Instagram

Plant Your Mac! ☞ Macbonsaï Model. Macintosh Classic Year. 1990 Plant. Ulmus parvifolia / 16 years #PlantYourMac #disconnect #ThinkNature #monsieurplant #photooftheday #instagood #instamood #me #inspiration #instacool #love #happy #plantyourmac #macbonzaï #macintoch #classic #1990 #recycle #apple #macintosh #mac #plants #nature #disconnect #thinknature 🌱🖥🌱

A post shared by Monsieur Plant (@monsieur_plant) on

View this post on Instagram

Plant Your Mac! ☞ Macactus Model. Power Macintosh 6300 Year. 1996 Plant. Isolatocereus dumortieri #PlantYourMac #disconnect #ThinkNature #monsieurplant #photooftheday #instagood #instamood #me #inspiration #instacool #love #happy #plantyourmac #macactus #powerpc #1996 #recycle #apple #macintosh #mac #plants #nature #cactus #disconnect #thinknature 🌱🖥🌱

A post shared by Monsieur Plant (@monsieur_plant) on

View this post on Instagram

Plant Your Mac! ☞ Macactus Model. Power Macintosh 6300 Year. 1996 Plant. Isolatocereus dumortieri #PlantYourMac #disconnect #ThinkNature #monsieurplant #photooftheday #instagood #instamood #me #inspiration #instacool #love #happy #plantyourmac #macactus #powerpc #1996 #recycle #apple #macintosh #mac #plants #nature #cactus #disconnect #thinknature 🌱🖥🌱

A post shared by Monsieur Plant (@monsieur_plant) on

View this post on Instagram

Plant Your Mac! ☞ Macfire Model. Powerbook Year. 1991 Plant. Tillandsia #monsieurplant #photooftheday #instagood #instamood #me #inspiration #instacool #love #happy #plantyourmac #macfire #imac #1991 #powerbook #recycle #apple #mac #plants #nature #tillandsia #disconnect #thinknature 🌱🖥🌱

A post shared by Monsieur Plant (@monsieur_plant) on

View this post on Instagram

Plant Your Mac! ☞ Imacplants Model. Imac G5 Year. 2004 Plant. Mimosa Pudica, Adiantum, Muehlenbeckia, Pteris, Phyllitis, polystichum, Nephrolepis, Fittonia, Dracaena, Platycerium, Calathea, Pilea #PlantYourMac #disconnect #ThinkNature #monsieurplant #plantyourmac #imacplant #imac #g5 #2004 #recycle #apple #mac #plants #nature #plants #disconnect #thinknature 🌱

A post shared by Monsieur Plant (@monsieur_plant) on

View this post on Instagram

Plant Your Mac! ☞ Imacerium Model. Imac G4 Year. 2002 Plant. Platycerium #monsieurplant #photooftheday #instagood #instamood #me #inspiration #instacool #love #happy #plantyourmac #imacerium #imac #g4 #2002 #recycle #apple #mac #platycerium #nature #plants #disconnect #thinknature 🌱

A post shared by Monsieur Plant (@monsieur_plant) on

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kunstenaar tovert oude computers om tot plantpotten
Sluiten