Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 21 nov 2016 / 12:32 uur

Instagrammer toont misleidend effect voor- en nafoto

Er zijn tal van sport- en dieetgoeroes die zweren bij een voor- en nafoto om het drastische verschil ik kilo’s op de gevoelige plaat vast te leggen. Maar deze misleidende kiekjes zijn vaak allerminst realistisch. Zo vindt ook Instagrammer Halle.

Secondes na elkaar

De zelfbenoemde ‘body positive’-activist en fitnessblogger deelde onlangs een foto waarbij ze een voor- en nafoto van zichzelf toont. De foto werd op dezelfde dag geschoten, slechts secondes na elkaar, maar laat een compleet ander beeld van Halle zien. Precies dat is wat de blogger met haar foto wilde bereiken. Want het juiste licht, een juiste camerahoek en de juiste houding kunnen een foto compleet anders laten lijken. Anders dan de realiteit.

„Stop ermee!”

Zo schrijft Halle onder de foto: „Aan alle vrouwen, als je je onderdrukt voelt door de maatschappij om gewicht te verliezen, stop ermee. Als je naar de sportschool gaat zodat je later wat meer kan eten, stop ermee. Als je plastische chirurgie neemt om er beter uit te zien, stop ermee. Als je denkt dat je 5 kilo moet verliezen omdat de media je vertelt dat je dat moet doen, doe het niet. Als je vetrollen rond je buik hebt, is dat oké, ik heb ze ook! Wees lief voor je lijf. Het lijf dat je gekregen hebt is de enige plek waar je hoeft te leven, respecteer het en behandel het als je beste vriend.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Instagrammer toont misleidend effect voor- en nafoto
Sluiten