Evie Westland
Evie Westland Lifestyle 14 nov 2016 / 14:57 uur

Het grote nadeel van de populaire sheet masks

De uit Korea overgewaaide trend van sheet masks wordt ook hier in rap tempo razend populair. Toch kleeft er een nadeel aan de gezichtsmaskers, en dat is niet alleen dat ze behoorlijk pijn doen bij het verwijderen.

Op het wereldwijde web regent het filmpjes van vrouwen die de maskers van hun gezicht trekken en in niet mis te verstane bewoordingen duidelijk maken dat het op z’n zachtst gezegd nogal pijnlijk is om ze te verwijderen.

Populair

Niettemin zijn de sheet masks onverminderd populair. Ze zijn namelijk behoorlijk effectief als het gaat om het hydrateren en verwijderen van onzuiverheden in de poriën.

Toch hebben de sheet masks nóg een nadeel, waar je wellicht niet direct bij stil zou staan. Ze zorgen namelijk voor behoorlijk wat afval en zijn dus niet al te best voor het milieu. Refinery29 maakte een lijstje van de verschillende problemen rondom het composteren van de maskers.

DIY

Zo zouden de maskers vrijwel niet te recyclen zijn en veel plastic verspillen omdat ze per stuk zijn verpakt. Gelukkig zijn er verschillende opties voor verschillende merken, de een wat duurzamer dan de ander. Verder zouden DIY-masks niet zo goed zijn voor het milieu, omdat je daarbij veel onnodig moet weggooien.

Het hele overzicht lees je op Refinery29.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Het grote nadeel van de populaire sheet masks
Sluiten