Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 21 nov 2016

Het geheim van slanke celebs kort na de bevalling

Je hebt je kindje en bent dolgelukkig, maar als je naar de zwangerschappen van de celebs kijkt, lijkt dat ik-ben-net-bevallen-buikje in no-time als sneeuw voor de zon verdwenen. Terwijl de jouwe voorlopig niet van plan is te vertrekken. Hoe doen ze het toch?

Onrealistisch

Model en vrouw van John Legend, Chrissy Teigen, vertelt in een interview met de Amerikaanse Today Show dat sterren helemaal geen eerlijk voorbeeld zijn voor moeders die net een kindje hebben gehad. Zo zegt ze: „Iedereen die in de belangstelling staat heeft alle hulp die nodig is om af te vallen. Mensen hebben het vervelende gevoel dat iedereen zomaar gewicht verliest, maar daar wordt heel hard aan gewerkt. We hebben voedingsdeskundigen, diëtisten, personal trainers, schema’s en nanny’s. We hebben mensen die het mogelijk maken om weer in vorm te komen. Maar niemand zou eigenlijk mogen denken dat dit normaal of realistisch is.”

Donkere dagen

Maar toch blijft het oneerlijk voor vrouwen, want de buitenwereld verwacht toch min of meer dat het buikje na een bepaalde periode verdwenen is. En dat hoop je natuurlijk zelf ook, maar de mentale gezondheid is natuurlijk veel belangrijker. Want hoe voel je je als kersverse moeder? „Ik denk dat er over veel emoties gewoon niet gepraat wordt.” Ondanks haar gemakkelijke zwangerschap had ook Chrissy moeite om alle ballen in de lucht te houden vlak na de bevalling van dochtertje Luna. „Er waren dagen waarop het mij gewoon niet lukte om werk en alles geregeld te krijgen, en dan ondertussen nog tijd te hebben voor mijn man en een eigen leven. Misschien was ik een klein beetje vervloekt omdat ik zo’n geweldige zwangerschap had en zo veel energie had, dat ik gewoon last had omdat die endorfines er niet meer waren. Maar er waren periodes waarin het echt even heel donker werd.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Het geheim van slanke celebs kort na de bevalling
Sluiten