Evie Westland
Evie Westland Lifestyle 29 nov 2016 / 15:20 uur

FashionWeek 2017: dít gaat er veranderen

In een intieme setting in het Pulitzer Hotel Amsterdam werd maandagavond het programma van de Amsterdam FashionWeek bekend gemaakt. Belangrijkste speerpunten: nog meer aandacht voor jong talent en het vernieuwde online platform.

Amsterdam FashionWeek vindt plaats van 26 tot en met 29 januari in de Westergasfabriek. Voor de oplettende lezer: dat is inderdaad één dag minder dan de vijf dagen die de FashionWeek voorheen duurde.

Fashionweek.nl

Hoewel de zesentwintigste editie van het event zelf een dag minder beslaat, wordt FashionWeek wél bereikbaarder voor een groot publiek. Althans, dat is de bedoeling van het nieuwe online platform fashionweek.nl, dat maandag tevens werd gepresenteerd. „Een online magazine, waar niet alleen verslaggeving rond FashionWeek wordt gedaan, maar 24 uur per dag nieuws over mode wordt gebracht”, vertelt Carolien Vader, de drijvende kracht achter het online magazine.

Een nieuw merk dus, in het medialandschap van de modewereld. „Uniek”, vindt Vader. „Lindanieuws begint een festival, Libelle Zomerweek is al jaren mateloos populair, maar wij zijn de eersten die vanuit een evenement een mediamerk beginnen.”

Springplank

Wat er verder gaat veranderen rondom FashionWeek is dat er nog meer aandacht komt voor voor jong talent. „Daar heb ik me keihard voor gemaakt”, vertelt Iris Ruisch, creative director van FashionWeek. „We willen écht die springplank zijn voor nieuwe designers. Eerder sloten zij de week af, maar voor deze editie hebben we het omgedraaid: we openen met de Future Generation.”

Deze Future Generation wordt begeleid door Peter Leferink, die eerder al successen boekte met Tess van Zalinge. Zij debuteerde vorig jaar op FashionWeek en staat nu op de vrijdagavond geprogrammeerd met haar eigen show.

Wat: Amsterdam FashionWeek2017Wanneer: 26 t/m 29 januari 2017Waar: Westergasfabriek, AmsterdamGrootste veranderingen: Meer aandacht voor nieuw talent, vier dagen in plaats van vijf, nieuw online platform

Programma FashionWeek

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
FashionWeek 2017: dít gaat er veranderen
Sluiten