Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 21 nov 2016

Eerste hulp bij droge (winter)lippen

Naast koude tenen, een bevroren neus en koude handen heeft het winterse weer nog meer leed voor ons in petto: droge lippen. Dus mocht je gek worden van de velletjes of het schuurpapier onder je neus, Metro schiet te hulp.

Tip 1. Water

Cliché maar waar! Geef je lijf juist tijdens de winter en de zomer wat extra vocht. De gure wind en de droge lucht van verwarming zorgen ervoor dat jouw lippen het zwaar te verduren hebben. Droge lippen zijn een – heel logisch – gevolg van onvoldoende vocht. En dit kun je oplossen door net wat meer water te drinken dan normaal.

Tip 2. Lippenbalsem met SPF

Ook je lippen worden met de dag ietsjes ouder. Daarom dien je ze net iets extra te verzorgen tegen de invloeden van buitenaf. Een lippenbalsem met SPF is de slimste zet om je lippen altijd te beschermen tegen UV-straling én tegen droge lucht.

Tip 3. Vis

De welbekende Omega 3-vetzuren in vis zijn niet alleen heel gezond, ze herstellen ook je huid. De natuurlijke oliën in je huid worden door de vetzuren van de vis vernieuwd en ze herstellen eventuele zwakke plekken. Wanneer je wat vaker vis eet tijdens de lunch of het avondeten, zul je merken dat niet alleen je huid, maar ook je lippen daar de vruchten van plukken.

Tip 4. Voor het slapen gaan

Smeer niet overdag, maar voordat je gaat slapen een flinke laag lippenbalsem aan op je lippen. Want ‘s nachts krijgen de ingrediënten de kans om hun werk te doen, je lippen helen. Want in je slaap eet, drink en praat je niet, dus krijgt de lippenbalsem de kans om in te trekken wanneer jij lekker ligt te slapen.

Tip 5. Scrub

Wil je het liefst nú af van die losse velletjes op je lippen? Maak dan van een mix van wat kristalsuiker en honing een lipscrub. Breng wat scrub op je lippen aan en maak zacht cirkeltjes op je lippen. Zo hydrateer je je lippen door de ingrediënten van de honing en haal je met de suiker de overtollige velletjes eraf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Eerste hulp bij droge (winter)lippen
Sluiten