Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 29 nov 2016 / 13:07 uur

Dit is de grootste afknapper tijdens een date

Even een appje sturen, een Instagrammetje posten of je Facebookstatus bijwerken. Prima, maar niet tijdens een date. Met je telefoon bezig zijn tijdens een afspraakje is namelijk dé afknapper, dit blijkt uit een nieuw onderzoek van datingwebsite Lexa.

Afknapper

Wie romantiek hoog in het vaandel heeft staan en er tijdens een date alles aan wilt doen om het de date in kwestie op zijn of haar gemak te willen stellen, kan de telefoon beter negeren. Zo blijkt dat 7 op de 10 (Europese) singles flink afknapt op mensen die met hun telefoon spelen tijdens een date. Daar tegenover staat dat ruim de helft van de respondenten aangeeft wél op een berichtje te antwoorden tijdens een date. Wellicht als de ander even buiten roken is, de rekening betaalt of naar het toilet is?

Eerste berichtje

Maar bij thuiskomt is natuurlijk de hamvraag wié o wie het allereerste berichtje gaat sturen? Het merendeel van de Nederlandse singles (76 procent) geeft toe dat wie precies het eerste berichtje stuurt na het afspraakje, niet zo heel belangrijk is. Maar Nederlandse vrouwen hopen dat de man het eerste berichtje stuurt, suggereren de onderzoekers.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 9251 respondenten in de leeftijd van 18 en 65 jaar in 7 verschillende Europese landen (Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Denemarken, Italië en Spanje). Van Nederlandse bodem deden er 1000 singles mee aan het onderzoek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Dit is de grootste afknapper tijdens een date
Sluiten