Elselotte Smink
Elselotte Smink Lifestyle 9 nov 2016 / 16:16 uur

De ‘Karma Kitties’ miauwen je weer helemaal zen

Of je nu gestrest bent door je veeleisende baan, een ingewikkelde familiekwestie of een enorm slaaptekort, we hebben hét ultieme redmiddel voor je gevonden. In de vorm van snoezige katten, welteverstaan.

De dakloze katten en kittens, die in de Engelse dierenopvang Blue Cross verblijven, werden deze week namelijk de hoofdrolspelers in een heuse meditatievideo die 15 minuten duurt. De dieren kregen zelfs een sterrennaam: Karma Kitties.

Ideale combinatie

„Mindfulness is ontzettend populair. Door deze trend te combineren met de potentiële therapeutische voordelen van kattenfilmpjes, is er een grote kans dat de Karma Kitties de ultieme antistressroutine zijn”, vertelt manager Laura Boyle op de website van Blue Cross. „Dit jaar hebben we al zoveel katten in onze centra opgevangen, die allemaal een nieuw huis nodig hadden. Een asielkat brengt zoveel plezier, liefde en voldoening voor het dier én het baasje. We hopen daarom dat deze video dat ook doet.”

In de 15 minuten durende meditatiesessie word je helemaal begeleid, zowel door de katten als door een meditatie-expert. In het begin wordt er verteld dat je je ogen gesloten mag houden, halverwege de film mag je ze openen om naar de katten te kijken. „Kijk naar de kleine pootjes en luister naar het gespin van de kat”, aldus de adviserende zen-deskundige.

Of de video je stresslevel helemaal tot nul brengt, valt te betwisten, maar het purrende geluid van de katten werkt zeker ontspannend. En nu maar hopen dat de beestjes snel geadopteerd worden!

Bekijk de video hieronder:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De ‘Karma Kitties’ miauwen je weer helemaal zen
Sluiten