Alice Boothby
Alice Boothby Lifestyle 23 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Controversiële app laat kinderen slanker lijken

Een nieuwe app gericht op kinderen heeft in Groot-Brittannië voor nogal wat ophef gezorgd. Met deze app kunnen kinderen zichzelf ‘mooier’ maken, zonder dat er cosmetische chirurgie aan te pas komt.

Hoewel de vrolijk gekleurde Slim Booth-app kindvriendelijk oogt, heeft de beschrijving van de app (gratis verkrijgbaar in de appstore) een duidelijke en ietwat verontrustende boodschap. Zo valt er te lezen: „Altijd al benieuwd geweest waarom beroemde mensen een slanker gezicht en grote ogen hebben? Vraag jij je af hoe jij er knapper uit zou zien als je een slanker gezicht en grotere ogen hebt?” De makers uit Hongkong hebben een jong, goedlachs blond meisje gekozen als gezicht van de app.

Onrealistisch lichaamsbeeld

Volgens Claude Knights, van kinderwelzijnsorganisatie Kidscape is deze app schadelijk voor jonge kinderen. Zo vertelt zij aan Daily Mail: „Het is ongezond als kinderen op zo’n jonge leeftijd al geconfronteerd worden met een onrealistisch lichaamsbeeld. Kinderen zouden juist aangemoedigd moeten worden om om zichzelf te accepteren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Controversiële app laat kinderen slanker lijken
Sluiten