Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 1 nov 2016 / 14:28 uur

Activist viert cellulitis met #CelluliteSaturday

Mocht je de hashtag #CelluliteSaturday voorbij hebben zien komen op Instagram, dan zal het je vast niet verbazen dat cellulitis hierbij de hoofdrol speelt. De 26-jarige Kenzie Brenna heeft de hashtag in het leven geroepen met een heel belangrijke reden.

Ode aan cellulitis

De Canadese actrice en activist heeft de hashtag in het leven geroepen om een duidelijke boodschap af te geven aan vrouwen met cellulitis: schaam je niet, iedereen heeft het. Zo schrijft ze onder een Instagrampost waar ze vier foto’s deelt met haar eigen cellulitis vanuit verschillende hoeken „Als je probeert om mij een cellulitisbehandeling aan te smeren, ik wil het niet. Cellulitis is normaal. En de beautyindustrie blijft ons vertellen dat we het weg moeten halen.”

Zware periode

Het is geen verrassing dat juist Brenna met een dergelijk statement op de proppen komt. Brenna zet haar social media namelijk dagelijks in om haar reis naar een gezonder lichaam te delen, en snijdt wekelijks (al dan niet dagelijks) enkele maatschappelijke kwesties aan. Zelf viel Brenna 22 kilo af en was ze lange tijd geobsedeerd door de in haar ogen lelijke plekken van haar lichaam. Ze heeft zelf dan ook alles geprobeerd om van haar cellulitis af te komen; crèmes, droge borstels, kokosolie, koffiedik. Ze vond het maar wat vermoeiend, vertelt ze aan Huffington Post.

Nu omarmt Brenna haar lijf en probeert ze andere vrouwen te inspireren hetzelfde te doen door middel van kwetsbare en onbewerkte foto’s te delen op haar social media. Ga jij een #CelluliteSaturday foto posten?

Reageer op artikel:
Activist viert cellulitis met #CelluliteSaturday
Sluiten