Gina Pesulima
Gina Pesulima Lifestyle 19 okt 2016

Zo veel tijd moet je sporten om je goed te voelen

Sporten doet een mens goed! Zowel van binnen als van buiten. Hamvraag: hoelang moeten we zweten, in combinatie met welke oefeningen – om daadwerkelijk af te vallen en ons beter te voelen?

Een nieuwe studie pleit voor een minimalistische work-out: dat zou voor de meeste gezondheidsvoordelen zorgen.

Kort maar krachtig

Slechts vijf minuten per dag hardlopen of een kwartier stevig wandelen of fietsen is alles wat je nodig hebt. Onderzoekers Dr. Thijs Eijsvogels en Dr. Paul Thompson vergeleken in het recentste onderzoek de effecten van verschillende work-outs op hart- en vaatziektes.

Ze kwamen tot de ontdekking dat 105 minuten bewegen per week het verschil maakt. Dat blijkt uit de studie de laagste dosis te zijn die effectief is voor je gezondheid. Dit ligt onder de hoeveelheid tijd die eerdere studies beweren, maar volgens Eijsvogels en Thompson is een korte, intensieve training de sleutel tot een betere gezondheid en een beter lijf. Toch benadrukken ze dat het niet hun intentie is om mensen te ontmoedigen meer te bewegen. “Welke hoeveelheid van bewegen dan ook is beter dan stilzitten.”

Dus: hoeveel beweeg jij per dag?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zo veel tijd moet je sporten om je goed te voelen
Sluiten