Elselotte Smink
Elselotte Smink Lifestyle 14 okt 2016 / 15:47 uur

Zó draag je donkere lippenstift

Bij een nieuw seizoen horen nieuwe beautytrends. De gewaagdste is waarschijnlijk donkere lippenstift, een terugkerende trend in de herfst en winter. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij donkere kleuren?

Metro Lifestyle vroeg visagist Marie-José van MJ Amsterdam om raad. „Donkere lippenstift is niet voor iedereen weggelegd. Het maakt je lippen namelijk optisch kleiner. Bovendien: hoe donkerder de kleur, des te bleker je huid lijkt.”

Ondertoon van je huidskleur

Om erachter te komen of een diepbruine of andere donkere tint je staat, kan je kijken naar de ondertoon van je huidskleur. Marie-José legt uit: „Die ontdek je door een witte sjaal bij je huid te houden. Schijnt er een gele gloed door je huid? Dan is een warme kleur mooi. Als je een rozige gloed ziet, heb je een koele ondertoon in je huid en pas je de lipstick daarop aan.”

„Maar ik zou zeggen: probeer vooral veel uit. Kijk kritisch of de kleur mooi staat! Hoe voller je lippen zijn, hoe beter donkere tinten waarschijnlijk zullen staan.”

Voorbeelden van vrouwen die extreem donkere tinten goed kunnen hebben, zijn zangeres Rihanna en Kylie Jenner. „Die tinten kunnen echt maar heel weinig mensen hebben”, lach Marie-José. „Dat is echt de edgy kant van het lippenstiftensegment. Daar zie je de raarste kleuren!”

View this post on Instagram

Thank you Europe/UK 😘🎈

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on

Lippen voorbereiden

Als je eenmaal een mooie kleur hebt uitgezocht, is het belangrijk om je lippen goed te preppen voor de lippenstift, vertelt de visagist. „Wij adviseren altijd om eerst een lip primer te gebruiken. Dit voorkomt vervagen en uitlopen van de make-up. Bovendien krijg je zo zachte lippen.”

De rest van je make-up kan je het beste heel basic houden, aldus Marie-José. „Combineer zo’n intens verleidelijke donkere lip met weinig of geen mascara. Pas dan krijgen je lippen de aandacht die ze verdienen!”

View this post on Instagram

Thank you to my flawless best friends for doing this for me, @nicksaglimbeni, @jonathan_colombini, @etienneortega, @styledbyhrush, @makeupbysamuel, & @victoriavillarroel, @elizabethkroman for making it happen! Lips: Love Bite. new @kyliecosmetics lip kits drop tomorrow 8/26 at 12pm pst.

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner) on

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zó draag je donkere lippenstift
Sluiten