Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 24 okt 2016

Zie jij verschil tussen dure en goedkope make-up?

Bijna alle grote modehuizen verkopen ook een grote collectie verzorgingsproducten, waaronder make-up. De hamvraag: moeten we echt een fortuin besteden aan dure make-up om er goed uit te zien of werkt goedkope make-up net zo goed?

Duur versus goedkoop

Een mooier resultaat is hoofdreden één waarom de meeste mensen investeren in dure make-up. Maar als we de goedkope en de dure make-up naast elkaar zouden houden, wat is dan het verschil? Voor je het weet vind je je favoriete foundation gewoon in de schappen bij de drogist. En dat scheelt heel wat geld. De Amerikaanse The Today Show besloot het verschil onder de loep te nemen in een korte video.

In de video is een tweeling te zien, Melten en Sinem. Beiden krijgen dezelfde make-up soorten op hun gezicht, maar de één van duurdere merken en de ander van goedkopere merken. Bij de één is er 227 euro aan make-up producten gebruikt, en bij de ander kosten de producten een luttele 54 euro.

Wie draagt wat

Maar wie van de twee draagt de goedkope make-up? De tweeling ging vervolgens de straat op om aan willekeurige voorbijgangers te vragen welke make-up zij het mooist vonden staan. Verrassend is dat maar liefst 78 procent van de voorbijgangers hun voorkeur gaf aan diegene die de goedkope make-up droeg.

Maar…

1-0 voor drogisterij make-up! Maar let wel, tijdens dit onderzoek is namelijk niet gekeken naar het effect van de make-up op de huid en de houdbaarheid van de producten. Benieuwd wie van de tweeling de goedkope make-up draagt? Bekijk de video hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zie jij verschil tussen dure en goedkope make-up?
Sluiten