Gina Pesulima
Gina Pesulima Lifestyle 8 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Science says: ‘n gelukkige partner maakt je gezonder

Geluk zit in jezelf! Dus: dat gelukkige mensen vaak gezonder zijn, is misschien geen verrassing. Máár nu blijkt dat ook je wederhelft gezonder is (als jij gelukkig bent).

Ongeacht diens gemoedstoestand…

Geluk zoek je niet, geluk deel je

Wanneer je, je goed voelt ga je erop uit, ben je actief. Denk: ontbijtdate, lunchdate, eetdate, sportdate. En ben je minder snel geneigd om met een zak chips (en een reep chocolade) op de bank series te kijken. Eens? Enfin, ook jouw partner profiteert dus van je goede humeur. Zo hebben mensen met een gelukkige partner maar liefst 34 procent meer kans op een gezond leven dan degenen met een pessimistische partner. Tweeduizend koppels werden voor dit onderzoek zes jaar lang gevolgd. Aangetoond werd dat mensen die aangaven met een gelukkige partner samen te leven, zichzelf ook beter voelden. Ze gaven opvallend vaak aan in een goede gezondheid te verkeren, hadden minder fysieke kwaaltjes en sportten meer.

Als je gelukkig bent, ‘zorg’ je namelijk beter voor je geliefde: je hebt meer emotionele energie om je voor hem/haar (= jullie) in te zetten. Daarnaast hebben happy ones veelal een gezondere levensstijl: ze eten beter, sporten meer, slapen op regelmatige uren, maken leuke plannen en voelen zich goed over hun toekomst. En die toekomst zien ze samen met hun partner, die onderdeel wordt van hun leefstijl.

Het leven is ook makkelijker met een metgezel die gelukkig is. Geen zorgen, stress dat je thuis iemand aantreft met een slecht humeur of dat je constant iemand moet opvrolijken. Daarbij schijnt het geluk en de vrolijkheid van de ander aanstekelijk te werken.

Oftewel: geluk vermenigvuldigt zich wanneer je het met iemand deelt!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Science says: ‘n gelukkige partner maakt je gezonder
Sluiten