Evie Westland
Evie Westland Lifestyle 1 okt 2016 / 10:30 uur

Science says: hierom heb je wallen

Word jij standaard lastig gevallen met de vraag of je slecht hebt geslapen, vanwege de donkere kringen onder je ogen? Je bent zeker niet de enige. Waar komen wallen vandaan, en waarom heeft de een er meer last van dan de ander?

Het YouTube kanaal SciShow legt dat in een video haarfijn aan ons uit. De wallen kunnen verschillende oorzaken hebben, zo leren we in de video.

Dun

Zo is de huid onder je ogen erg dun, waardoor de aderen die daar lopen niet makkelijk verborgen worden onder een laagje vet. Kijk bijvoorbeeld maar naar je polsen: daar zie je hetzelfde effect. Wanneer je last hebt van een allergie, wordt dit effect sterker. Dat komt omdat je aderen dan kunnen verwijden. Van wrijven in je ogen, wordt het overigens alleen maar erger. Niet doen dus.

Zoutoplossing

Wat je verder kunt doen om wallen te voorkomen of te genezen? Het helpt om een verstopte neus te verhelpen, schrijft ATTN. Bij een verstopte neus worden de aderen die normaal gesproken van je ogen naar je neus lopen wijder en donkerder, legt de nieuwssite uit. Een simpele zoutoplossing kan dus al wonderen doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Science says: hierom heb je wallen
Sluiten