Evie Westland
Evie Westland Lifestyle 9 okt 2016 / 15:50 uur

Science says: diëten werkt vaak averechts

Heb je ooit fanatiek een dieet gevolgd, waarna vervolgens de kilo’s er weer net zo hard aanvlogen – met rente? Je bent niet de enige.

Een op de drie vrouwen heeft weleens last gehad van dit zogeheten jojo-effect na het diëten, schrijft Style Today. De nieuwssite deed onderzoek onder ruim duizend vrouwen, met de vraag hoe effectief hun afvalmethodes werkten.

Jojo

Met name vrouwen van 45 jaar en ouder vinden het lastig om de resultaten van en dieet vast te houden als ze weer ‘gewoon’ gaan eten. Van hen had maar liefst 45 procent last van het jojo-effect: ze wogen uiteindelijk meer dan ze vóór het betreffende dieet wogen.

Toch gelooft gemiddeld genomen 62 procent van alle vrouwen dat het volgen van een dieet zin heeft. De vrouwen die het meest tevreden zijn met hun lichaam, geloven het minst in diëten, blijkt uit hetzelfde onderzoek.

Heb jij wel eens een dieet gevolgd? We horen jullie ervaringen graag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Science says: diëten werkt vaak averechts
Sluiten