Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 4 okt 2016

Schoenen kapot? Zweden helpt ze repareren

Wanneer je je favoriete schoenen betrapt op ouderdomsverschijnselen zoals een dunne zool, een stroeve rits of vale plekken rond de neus besluit je waarschijnlijk dat het tijd is voor een nieuw paar. Maar in Zweden willen ze daar met een stokje voor steken.

De Zweden willen namelijk de belasting op schoen- en kleermakers verlagen. Dit om aan te moedigen dat je je kledingstuk of favoriete paar schoenen laat maken in plaats van een gloednieuw paar aanschaft en zo meedoet aan de massaproductie. Nu ligt er 25 procent BTW op het herstellen van spullen in Zweden, de Zweedse minister van Consumentenzaken, Per Bolund, wil dit verlagen naar 12 procent. Het voorstel van de minister is reeds ingediend bij het ministerie, dus of de Zweden binnenkort massaal naar de schoen- en kleermakers gaan is nog niet helemaal zeker, schrijft Knack. Maar het is in ieder geval een erg slim initiatief om wat verantwoorder te shoppen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Schoenen kapot? Zweden helpt ze repareren
Sluiten