Gina Pesulima
Gina Pesulima Lifestyle 12 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Samen Netflix kijken goed voor relatie

In het begin van je relatie keken je lief en jij nooit televisie. Sterker nog: jullie konden geen serie of film uitzitten, want hadden al na 10 minuten elkaars kleding van het lijf getrokken. Tja, die goede oude tijd!

En nu, nu kijken jullie avonden achter elkaar Suits, Narcos of Peeky Blinders. Herkenbaar?

Wees niet bang, het is normaal dat ‘de spanning’ van het begin er na verloop van tijd afgaat. Daarbij: het is zelfs goed voor je relatie om samen een serie te volgen…

Serie van jou, serie van mij, serie van ons allebei

Volgens een studie zou samen een serie kijken namelijk kunnen compenseren voor de leegte in jullie relatie, denk aan: het gebrek aan gemeenschappelijke vrienden of interesses. Dat klinkt heel drastisch (bijna dramatisch), maar het kan makkelijk dat jullie vrienden simpelweg niet echt overlappen of dat jullie weinig gedeelde interesses hebben.

Dat hoeft voor je relatie helemaal geen probleem te vormen, zolang je een bepaalde gedeelde ‘sociale identiteit’ hebt.

Gelukkig kan samen een serie kijken uitkomst bieden. Hoe vreemd het ook mag klinken, die fictieve personages vervangen jullie gedeelde vriendengroep en dat schept een speciale band. Dus verheug je vooral op een avondje ‘Netflix chillen’ op de bank, niets mis mee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Samen Netflix kijken goed voor relatie
Sluiten