Gina Pesulima
Gina Pesulima Lifestyle 2 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Onthuld: gezinnen met 4 kinderen zijn het gelukkigst

Science says: gezinnen met 4 of meer kinderen zijn het gelukkigst. Terwijl het hebben van meer kotters in eerste instantie geassocieerd wordt met meer onrust (dus meer stress), blijkt dat niet het geval te zijn…

Aldus, Dr. Bronwyn Harman van de Edith Cowan University in Australië.

Family first

Voor het onderzoek bestudeerde Dr. Bronwyn Harman 5 jaar lang families van verschillende groottes, en concludeerde dat ouders van grotere gezinnen het gelukkigst zijn in hun leven: “These parents usually say they always wanted a large family, it was planned that way, and it was a lifestyle they’d chosen.”

Om tot deze uitkomst te komen interviewde Bronwyn honderden ouders van verschillende samengestelde gezinnen. Ze baseerde haar bevindingen dan ook op de veerkacht, de sociale ondersteuning, het zelfvertrouwen en de tevredenheid over het leven van deze ouders.

En hoewel de onderzoekers aangaven vooraf te denken dat gezinnen met minder kinderen het gelukkigst zouden zijn, bleek uit hun studie dat hoogste tevredenheidsscore te vinden was bij mensen met vier of meer kinderen.

Daarbij: het geluk van ouders is afhankelijk van de hoeveelheid moeite die zij steken in het laten groeien van hun gezin. Omgekeerd worden kinderen uit grotere gezinnen op jongere leeftijd onafhankelijk én hebben ze altijd iemand om mee te spelen.

Hoewel je dus zou verwachten dat er in grotere families meer onrust, chaos en gedoe heerst, laat dit onderzoek zien dat dit wordt gecompenseerd door het geluk dat ouders ervaren door het hebben van meerdere kids.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onthuld: gezinnen met 4 kinderen zijn het gelukkigst
Sluiten