Sophie Moerman
Sophie Moerman Lifestyle 20 okt 2016 / 14:30 uur

Model slaat terug na bedreigingen om gewichtsverlies

Als plussize model had de Amerikaanse Rosie Mercado veel succes, maar toch koos ze ervoor om een operatie te ondergaan. Nu is ze ruim 100 kilo kwijt, maar ook een heleboel fans.

Marcado krijgt namelijk serieuze doodsbedreigingen sinds ze onder het mes is gegaan. „Ik kreeg haatmailtjes van mensen die me zeiden dat ik mezelf maar van een brug af moet gooien”, vertelt de tv-persoonlijkheid aan TMZ. Volgens haar zitten zogenaamde vetactivisten achter de bedreigingen, die het niet eens zijn met het feit dat ze haar vele volgers op de hoogte hield van haar gewichtsverlies.

Volgens het model is het haar echter helemaal niet om te doen om een maatje nul te krijgen. „Als je model bent, associëren mensen afvallen altijd met mager worden”, gaat ze verder. „Voor mij was het meer een verandering van levensstijl, een bevrijding van alle beperkingen die mijn oude lichaam me oplegde.”

Trotse latina

Mercado besloot af te vallen toen een stewardess haar dwong een tweede stoel in het vliegtuig te kopen, omdat ze niet in haar stoel paste. Met behulp van een maagband en een streng sportschema wist ze bijna 108 kilo af te vallen, iets wat ze iedereen aan kan raden. „Ik ben veel meer dan mijn maat! Ik ben een trotse latina die mensen wil inspireren, en dat begint met het nemen van verantwoordelijkheid voor mijn eigen gezondheid.”

Reageer op artikel:
Model slaat terug na bedreigingen om gewichtsverlies
Sluiten