Elselotte Smink
Elselotte Smink Lifestyle 7 okt 2016 / 15:14 uur

Dag van de lach: tips voor een mooie, verzorgde mond

Op de Internationale dag van de lach mag er natuurlijk wat extra aandacht uitgaan naar je mond. Witte tanden, volle lippen, frisse adem: met dit lijstje kun je ze allemaal aanvinken.

En dat komt zaterdagavond in de kroeg misschien nog handig uit!

1. Mondverzorging

Onweerstaanbare lippen en dito glimlach beginnen natuurlijk bij een goede mondverzorging. Poets je tanden twee keer per dag en vergeet vooral niet je tong: hier zitten de meeste bacteriën die een slechte adem veroorzaken. Meer weten over een goede adem? In dit artikel lees je er alles over.

Getty

2. Scrub je lippen

Zachte lippen zonder velletjes en droge hoekjes krijg je door ze af en toe te scrubben. Je kunt lipscrub kant-en-klaar in de winkel kopen, maar zelf maken kan ook. Dat doe je door een beetje boter te mengen met wat suiker en dit zachtjes over je lippen te wrijven. Je kunt ook een (natte) tandenborstel gebruiken of een washandje. Smeer je lippen na de scrubsessie in met een flinke laag vaseline of lipbalsem zodat ze extra zacht worden.

3. Optisch kunstje

Je kunt je mond voller laten lijken door middel van concealer. Breng onder je mond, in het midden, een donkere kleur aan. In het kuiltje in je bovenlip breng je juist een lichte kleur of highlighter aan. Zorg dat de make-up goed uitgesmeerd is!
Wil je liever je lippen smaller maken? Gebruik dan een donkere of matte lippenstift.

Getty

4. Witte tanden

Zie jij je gebit liever één (of twee) tinten witter? Ook dit kun je door middel van make-up zo laten lijken. Gebruik hiervoor lippenstift met een blauwe, koele ondertoon. Door het blauwe pigment in bijvoorbeeld roze kleuren lijken je tanden witter. Kleuren die je moet ontwijken hebben een warme, oranje of gele ondertoon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dag van de lach: tips voor een mooie, verzorgde mond
Sluiten