Elselotte Smink
Elselotte Smink Lifestyle 7 sep 2016 / 12:52 uur

Zó maak je makkelijk je make-upkwasten schoon

Omdat het mengsel van make-up en bacteriën niet echt bevorderlijk werkt voor je huid (lees: puistjes veroorzaakt), is het belangrijk om de kwasten af en toe grondig te reinigen. Dat kan met speciale sprays, maar ook gewoon met huis-tuin-en-keukenmiddeltjes.

Dat bespaart je een hoop geld en die centen kan je dan weer uitgeven aan… make-up. Lees en leer!

Optie 1: zeep

Voor deze schoonmaakmanier heb je een stuk zeep nodig. Wrijf met een natte kwast over de zeep, net zolang tot je geen kleur meer op het stuk ziet. Hierna spoel je de haren nog even na. Wrijf met de kwast over een stukje toiletpapier om te kijken of-ie echt schoon is.

Optie 2: spons en douchegel

Breng een kleine hoeveelheid douchegel aan op een schoonmaakspons. Ga vervolgens met de kwast heen-en-weer over het ingezeepte sponsje. Naspoelen en klaar is Kees.

Optie 3: olijfolie en shampoo

De derde schoonmaakwijze reinigt niet alleen de kwast, maar werkt ook desinfecterend. Vul een klein bakje met olijfolie en voeg hier een beetje -milde- shampoo aan toe. Roer het mengsel door elkaar. Dip hier vervolgens de kwast in. Veeg deze daarna af aan een spons en spoel weer goed na.

Bij alle drie de manieren is het belangrijk om de kwasten goed te laten drogen na het schoonmaken. Zo voorkom je uitvallende haren. Leg ze daarom na het wassen op een handdoekje. Het drogen duurt minimaal zo’n acht uur. Als je elke dag aan de slag gaat met de beautytools, doe je er dus verstandig aan ze in de avond schoon te maken.

Enige regelmaat

Voor wie zich afvraagt hoe vaak de kwasten precies schoongemaakt moeten worden: daar zijn de meningen over verdeeld. Het meest gelezen advies is om elke week even een sopje te maken. Dit advies gaat zeker op als je de kwasten dagelijks gebruikt.

Bekijk hieronder de goedkope schoonmaaktrucs even rustig na:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zó maak je makkelijk je make-upkwasten schoon
Sluiten