Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Lifestyle 24 sep 2016 / 10:17 uur

Weekendtips voor het laatste warme weekend!

Dit weekend kan zomaar eens een van de laatste warme weekenden worden van het jaar. En alhoewel de pepernoten al in de winkels liggen, houden we het zomergevoel graag nog even vast. Heb je dit weekend nog geen plannen? Metro Lifestyle selecteerde de leukste activiteiten voor komend weekend.

Rotterdam Pride – Rotterdam

Van 22 t/m 25 september wordt Rotterdam Pride gehouden. De binnenstad van Rotterdam staat in het teken van cultuur, feest, gelijkheid en regenbogen. Vier dagen lang wordt seksuele en genderdiversiteit gevierd in een stad van 174 nationaliteiten.

Sinchi – Altered States – Amsterdam

Op het Amsterdamse Plek kun je zaterdag 24 september tijdens Sinchi – Altered States helemaal tot jezelf komen. Het festival wordt 1 groot feest der onbewuste herkenning. Een bezoekje aan dit festival leert van alles over inheemse volkeren op het gebied van moderne elektronische muziek en traditionele (Aboriginal) sounds, dans, literatuur en kunst bij elkaar komen. Denk aan aboriginal foto- en kunstveilingen, lezingen over inheemse volkeren van oprichter Tom Wheeler en wereldse klanken in de vorm van een muziek-programma. Het dagprogramma is gratis en toegankelijk voor jong en oud, voor het avondprogramma moet je een kaartje kopen, maar de opbrengst komt ten goede aan projecten en community’s waarmee het stichting samenwerkt.

IBIZA Mercado – Amsterdam

Nog nooit op Ibiza geweest, maar ben je wel nieuwsgierig wat het Spaanse eiland te bieden heeft? Kom dan sfeer proeven in de Ibiza Mercado in het oude Huygen’s Dok in Amsterdam- Oost en geniet nog even van je vrijheid. De markt is meer dan een plek waar shopliefhebbers kleding, sieraden, bioproducten en kunst kunnen kopen. Ook kun je de hele dag yogalessen volgen en genieten van massages. In een voormalig restaurant in Amsterdam wordt de echte Ibiza beleving zo goed als mogelijk overgebracht. Toegang is gratis.

Bierfestival Amsterdam

Terwijl onze Oosterburen al een paar dagen de nodige biertjes wegtikken tijdens het Oktoberfest, kun je in Amsterdam- West ook genieten van de lekkerste pintjes. Dit weekend wordt voor de tweede keer BierWest georganiseerd. Een bierfestival met verschillende (lokale) brouwerijen, lekker eten en een speciale Familie Editie, waarbij kinderen, kinderwagens en honden meer dan welkom zijn.

Oogstweek – Utrecht Natuurlijk

Ook in Utrecht kunnen culinaire liefhebbers hun hart ophalen. Op zeven verschillende Utrechtste locaties kun je genieten van de Utrechtse oogst. Ontmoet een imker en proef zijn honing, of ga op pizza speurtocht. De Oogstweek is in samenwerking met organisaties als Fair Trade Utrecht en Youth Food Movement die zich inzetten voor lokaal, duurzaam en fair voedsel in Utrecht.

Closing in het Zand – Utrecht

Op zondag 25 september wordt de zomer in stijl afgesloten tijdens het festival "In het zand". Het kan zondag 24 graden worden, dus eigenlijk is er geen reden om niet te gaan. Toegang is gratis.

Europa Culinair – Den Haag

In Den Haag kun je zaterdag 24 september een culinaire reis maken op het foodfestival Europa Culinair. Maak kennis met meer dan 20 verschillende Europese keukens op het Plein in Den Haag. Proef de echte pastel del nata uit Portugal, elandvlees uit Scandinavië, cevapcici uit Kroatië of heerlijke tapas uit Spanje. Met de bijzondere wijnen, bieren, whiskeys en livemuziek geeft Europa Culinair je toch nog even een vakantiegevoel.

Waar ga jij heen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Weekendtips voor het laatste warme weekend!
Sluiten