Evie Westland
Evie Westland Lifestyle 16 sep 2016 / 11:09 uur

‘Hoofddoekcatwalk’ op New York Fashion Week

Er wordt een diversiteitsslag gemaakt bij de New York Fashion Week. Eerder deze week schreven we al over een zoutzuurslachtoffer en een plussize model, beiden stalen de show. Vrijdag voegen we er een ‘hoofddoekcatwalk’ aan toe.

De Indonesische designer Anniesa Hasibuan ontwierp de eerste show ter wereld die volledig in het teken stond van de hoofddoek. Hasibuan begon pas een jaar geleden met het ontwerpen van kleding.

Toch is het niet alleen voor haar een primeur dat ze op de catwalk staat. Moslima’s over de hele wereld zijn enthousiast: ze voelen zich voor het eerst vertegenwoordigd in de wereld van mode en haute couture.

De Jayakarta

De collectie heet ‘De Jayakarta’ en bestaat uit 38 kledingstukken en 10 avondkledingoutfits, allemaal gecombineerd mét hoofddoek. De collectie is zó gemaakt dat deze ook ‘gewoon’ naast de catwalk gedragen moet kunnen worden.

„Mijn doel is om de Indonesische naam binnen de modewereld groot te maken, en ik wil mijn kleding gebruiken om mensen kennis te laten maken met de verschillende kanten van Indonesië”, vertelt Hasibuan in gesprek met The Jakarta Post. En dat lijkt ons príma te zijn gelukt, getuige de foto’s hieronder:

https://www.instagram.com/p/BKS7QHmAPdk/

https://www.instagram.com/p/BKTGlmKAASk/

https://www.instagram.com/p/BKTEO05AquB/

https://www.instagram.com/p/BKTJRaJAGfe/

https://www.instagram.com/p/BKToOCJgxhq/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Hoofddoekcatwalk’ op New York Fashion Week
Sluiten