Puck Roest
Puck Roest Lifestyle 20 sep 2016 / 12:49 uur

De Prinsjesdagjurken van koningin Máxima

Op de derde dinsdag van september draait het natuurlijk allemaal om de troonrede. Maar voor modeliefhebbers is de jurk die koningin Máxima draagt op Prinsjesdag minstens zo belangrijk. Sinds 2013 weet onze modekoningin ons al te verrassen. Wij zetten de outfits van de laatste jaren voor je op een rij.

2013

In het eerste jaar na de troonswisseling stapte Máxima in een gouden jurk uit de gouden koets. Ze droeg een prachtige jurk van de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau. Máxima is groot fan van de Brabantse ontwerper. Het befaamde blauwe japon dat ze droeg tijdens de inauguratie werd namelijk ook ontworpen door Taminiau.

2014

Máxima koos twee jaar geleden voor een vuurrode jurk. De zijden jurk met een A-lijn werd ontworpen door modehuis Valentino. De koningin droeg ook een zogeheten bibi van de Brusselse hoedenontwerpster Fabienne Delvigne.

2015

Vorig jaar droeg onze koningin opnieuw een japon van Taminiau. De handbeschilderde zijden jurk was versierd met allerlei kaartjes en borduursels. Taminiau liet zich inspireren door de Japanse kamer in Paleis Huis ten Bosch. Het resultaat was verbluffend.

Update 13.15 uur

Dit jaar heeft koningin Máxima gekozen voor een jurk van Claes Iversen. De japon bestaat uit twee delen.

Het bovenste nachtblauwe deel is gemaakt van zijden en het onderste deel is goudkleurig en bezet met kleine pailletten. Máxima heeft een ‘oude’ hoed uit de kast gepakt die ze eerder al eens droeg in 2011.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De Prinsjesdagjurken van koningin Máxima
Sluiten