Gina Pesulima
Gina Pesulima Lifestyle 28 sep 2016
Leestijd: 2 minuten

5 stappen die je helpen om jouw doelen te bereiken

Afvallen, minder hard werken, voor jezelf beginnen… Zit je na een vakantie vol plannen, maar komt er meestal weinig van terecht?

Het My goals doelenboek van essentialiving helpt je je dromen en wensen helder te krijgen: te focussen, te plannen en ze uiteindelijk waar te maken.

In 5 stappen, waarbij je kunt kiezen uit doelen voor 3 maanden, 1-jaar- en 3 jaar.

Stap #1: kies je vertrekpunt
Om te bepalen waar je naartoe wil, moet je weten waar je staat in het leven. Vraag jezelf af: waar word ik gelukkig van? Waar krijg ik energie van? En som deze punten op, dat is je vertrekpunt.

Stap #2: benoem je doelen
Als je nu terugkijkt op je leven, wat zijn dan de hoogtepunten? En wat wil je bereiken, wanneer ben je tevreden? Laat je gedachten de vrije loop: breng je dromen en wensen in kaart. Dat zijn je doelen!

Stap #3: stippel je plan uit
Een doel zonder plan is slechts een droom. Dus: wees concreet én realistisch. Wat ga je doen om je doelen te behalen, en hoe plus wanneer (binnen wat voor tijdsbestek)? Een helder plan met een chronologisch stappenplan biedt uitkomst.

Stap #4: hou vol
Om je doelen te bereiken, moet je werken, hard werken. Daarom is het belangrijk om te onthouden waarvoor je het allemaal doet. Zo blijf je gemotiveerd!

Stap #5: herhaal en herhaal
Heb je een doel behaald? Feest! Vier je succes en beloon jezelf. Sta alleen niet te lang stil, want nadat je doel #1 hebt afgevinkt, staat doel #2 alweer voor de deur. En daardoor blijf je scherp.

Foto: My goals, Essentialiving
Foto: My goals, Essentialiving
Foto: My goals, Essentialiving
Foto: My goals, Essentialiving

Het doelenboek van essentialiving is een leuk cadeau om te krijgen en om te geven. Voor jezelf of een ander! Het doelenboek kost 16,95 euro en is hier te koop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
5 stappen die je helpen om jouw doelen te bereiken
Sluiten