Evie Westland
Evie Westland Lifestyle 26 aug 2016 / 16:00 uur

Zoute jurk bivakkeert twee maanden in Dode Zee

We kennen de jurken en shirts belegd met diamanten, à la Beyoncé op haar albumcover Dangerously in Love. Maar om een kristallenlook te krijgen op een kledingstuk hoef je helemaal geen kapitalen uit te geven, zo blijkt nu.

De Israëlische kunstenares Sigalit Landau legde twee maanden lang een zwarte jurk in de Dode Zee. Haar zogenaamde ‘Salt Bride’ project slaagde: de jurk kwam er wit, en bovenal glitterend, weer uit.

Zoutkristallen

Landau keek eens in de zoveel weken hoe haar project vorderde en maakte van die transformatie in totaal acht foto’s. Het eindresultaat: de zoutkristallen vestigden zich op de stof van de jurk, waardoor de jurk keihard werd en bedolven onder een laag van zout.

Het project is geïnspireerd op het verhaal van het Joodse toneelstuk ‘The Dybbuk’, schrijft Metro UK. In dit toneelstuk over exorcisme speelt de traditionele jurk van de jonge bruid Leah een hoofdrol.

Onderwereld

Landau koos er in haar project voor om de jurk – die in het stuk symbool staat voor dood en gekte – te transformeren in een trouwjurk die werd gecreëerd in de donkere onderwereld van de Dode Zee.

Niet alleen het verhaal is mooi, de schitterende foto’s van het project spreken voor zich.

https://www.instagram.com/p/BIpiRBThaAc/

View this post on Instagram

Hauntingly beautiful art installation- the crystallization of a dress in the Dead Sea by artist Sigalit Landau. #art #design #details #sigalitlandau #saltbride #salt #deadsea #dress #fashion #fantasy #inspiration #costumedesign #costumedesigner #avantgarde #fairytale

A post shared by Joe Kucharski (@tyrannyofstyle) on

https://www.instagram.com/p/BIKJpYoBpbT/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zoute jurk bivakkeert twee maanden in Dode Zee
Sluiten