Eefje van Son
Eefje van Son Lifestyle 22 aug 2016 / 13:15 uur

We houden onze theemok al die tijd al verkeerd vast

Wetenschappers uit Zuid-Korea hebben erg veel tijd en energie gestoken in het oplossen van een van de grootste problemen van de mensheid; het morsen van warme dranken uit mokken en koppen. Voornamelijk als je ermee loopt.

Je kent het wel; je hebt net je warme thee ingeschonken aan het aanrecht, loopt terug naar je bureau en morst het kokende water over je heen. Of je loopt met je overheerlijke cappuccino die je net aan de toonbank besteld hebt het terras op en morst de koffie over je kleren, wat verschillende vlekken achterlaat.

Na veel lab experimenten, testen, wandelingen en analyses verklaren de onderzoekers nu dat er een overduidelijke reden is voor als dat gemors: we houden onze mok verkeerd vast. We doen het zelfs helemaal verkeerd.

via GIPHY

Door de mokken bij hun oren vast te pakken, of met je handen om de mok gedraaid, dus door de mok bij de zijkant vast te pakken, verhogen we alleen maar de kracht waarmee de hete drank de binnenkant van de mok raakt. Zo schrijft The Telegraph.

Het gevolg daarvan is natuurlijk dat de koffie of thee krachtiger stijgt en uit de mok kan vallen. Wat een ellende, wat een ellende…

De klauw grip

Natuurlijk kwamen de onderzoekers ook meteen met een oplossing. Aanschouw hieronder dé manier waarop je je theemok wél vast moet houden: de ‘klauw grip’.

Ook al voelt deze manier erg wankel, bestaat het gevaar van hete stoom die de palm van je hand kan verbranden en ziet het er ontzettend onhandig uit, blijkt het na onderzoek toch het beste voor de mensheid te zijn.

Achteruit lopen

Daarnaast kwamen de onderzoekers met nog een oplossing: achteruit lopen! Onze handbewegingen veranderen hierdoor en dit leidt dat tot een daling van de kans op morsen.

Ondanks de tips, houden wij het waarschijnlijk gewoon bij de oren!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
We houden onze theemok al die tijd al verkeerd vast
Sluiten