Elselotte Smink
Elselotte Smink Lifestyle 23 aug 2016 / 17:35 uur

‘Vrouwen vinden winkelen belangrijker dan seks’

Wat vinden vrijgezelle mannen en vrouwen nu écht belangrijk in hun leven? Datingsite Lexa deed er onderzoek naar en de resultaten liegen er niet om: vrouwen gaan liever shoppen dan dat ze de koffer in duiken.

De datingsite ondervroeg in totaal 9251 single vrouwen en mannen, uit zeven landen. De geslachten hebben één ding gemeen: liefde maakt ze het allergelukkigst. Zo zegt 83 procent van de ondergevraagde vrouwen dat liefde bij hen op nummer één staat, tegenover 77 procent van de mannen.

Voedsel boven vrijen

Eten is één van de basisbehoeften van de mens en dat is ook te zien in de onderzoeksresultaten. Bij zowel de vrijgezelle mannen als de vrouwen staat deze activiteit namelijk op nummer twee.

Voor de mannen wordt de top 3 afgesloten met seks, waar dat punt bij vrouwen pas op de zevende plaats staat. Hiermee vinden de vrijgezelle vrouwen sporten, werken én winkelen belangrijker dan actie tussen de lakens. Bekendheid en faam hangen voor beide geslachten onderaan de lijst.

Dit is de hele lijst:

'Vrouwen vinden winkelen belangrijker dan seks'

Net zo heet als Bradley

Wat óók opvalt aan de onderzoeksresultaten, is dat mannen zich veel aantrekkelijker voelen dan vrouwen. Eén vijfde van de vrijgezelle mannen (twintig procent!) is zelfs van mening dat hij net zo sexy is als déze blauwogige acteur:

"Vrouwen vinden winkelen belangrijker dan seks'
Bradley Cooper. Bron: Giphy

Maar, vrouwen cijferen zichzelf (gelukkig!) ook niet weg. Vijftien procent van de ondervraagde dames vindt namelijk dat ze er net zo aantrekkelijk uitziet als de koningin van de hedendaagse popmuziek: Beyoncé.

Niet zo sexy

Helaas hebben niet alle ondervraagde vrijgezelle vrouwen zo’n zelfvertrouwen. Zesentwintig procent van de vrouwen beoordeelt zichzelf als ’helemaal niet sexy’, tegenover achttien procent van de ondervraagde mannen.

Voor de onzekere singles is er hoop: uit het onderzoek blijkt namelijk dat hoe ouder de testpersonen waren, hoe sexyer ze zich voelden. Comes age, comes sexiness?

View this post on Instagram

#Yekaterinburg #russia #oldcouple #love #friendship #walk #urbanlife #streetphotography #travelphotography

A post shared by Art We There Yet? (@art_we_there_yet) on

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Vrouwen vinden winkelen belangrijker dan seks’
Sluiten