Evie Westland
Evie Westland Lifestyle 26 aug 2016 / 08:45 uur

Vogue onder vuur na ‘Paralympische fotoshoot’

We zijn koud bekomen van de Olympische Spelen of het volgende evenement in Rio staat alweer voor de deur: de Paralympische Spelen.

Vogue Brasil wilde daar met een fotoshoot aandacht aan geven. Op de foto zijn een man en een vrouw te zien. De vrouw mist haar rechterarm, de man heeft een beenprothese.

Photoshop

Een mooie foto om de Paralympische Spelen en handicaps aan te kaarten, zou je denken. Toch wringt ergens de schoen. Want wat blijkt nu? Vogue Brasil heeft geen Paralympische sporters of mensen met een handicap voor de shoot gebruikt.

In plaats daarvan besloot het merk om de ledematen weg te photoshoppen. En dat schiet veel social mediagebruikers in het verkeerde keelgat. Want waarom zou je handicaps willen aankaarten, om vervolgens geen echte Paralympische sporters of zelfs modellen met een handicap te gebruiken?

Statement

In een statement heeft Vogue verklaard „de mening van lezers die het niet eens zijn met de campagne te respecteren”. Toch blijft het merk achter de shoot staan. „We blijven bij het standpunt dat het belangrijk is om de Paralympische Spelen te promoten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vogue onder vuur na ‘Paralympische fotoshoot’
Sluiten