Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 11 aug 2016 / 13:10 uur

Verbranden? Deze bikini helpt je dat tegen te gaan

Het komt je vast bekend voor: je ligt net lekker knus op je handdoekje, hebt een boek onder je neus liggen, je favoriete playlist staat aan en plotseling voel je het. Je bent verbrand! Omdat je met het smeren van zonnebrand vaak te laat bent, heeft Vodafone een technisch snufje ontworpen.

Warm, warmer, warmst

De ‘connected bikini’ is een slimme bikini die voorzien is van UV-sensoren. Deze bikini meet de blootstelling aan het zonlicht. Dus wanneer jij te lang in de zon hebt liggen bakken, geeft de bikini via een app op je telefoon aan dat het genoeg is geweest, óf dat je je even moet insmeren. Heb je je telefoon niet bij de hand, dan geeft de bikini een kleine trilling in het heupbandje van de bikini, waardoor jij weet dat je je weer moet insmeren. Er is voor mannen eenzelfde systeem bedacht in de vorm van een zwembroek.

Foto: Vodafone

De lijn wordt momenteel nog getest en verder ontwikkeld door Vodafone. De slimme rode bikini’s zijn nú nog niet te koop. Het bedrijf hoopt in 2017 al een stuk verder te zijn met het fabriceren van de futuristische gadget.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verbranden? Deze bikini helpt je dat tegen te gaan
Sluiten