Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 24 aug 2016 / 07:14 uur

Science says: zoveel calorieën verbrand je in bad

Badderaars opgelet! De wetenschap heeft namelijk nóg een reden ontdekt waarom wij linea recta moeten ontspannen in een warm bad (althans, als het iets kouder is). Leg je badjas vast klaar.

De test

Aan de Britse Loughborough Universiteit in Leicestershire hebben onderzoekers het bad en het effect op ons lichaam onder de loep genomen. Zo hebben de onderzoekers tien mannen een heet bad laten nemen, en de volgende dag deze zelfde club mannen een half uurtje intensief laten fietsen. Vervolgens schoven de mannen aan tafel voor een fijn maaltje, schrijft The Guardian.

De resultaten

Wat bleek? De mannen hadden allemaal na het bad een lagere bloedsuikerspiegel in vergelijking met het fietsen, zo’n tien procent. En dat is zeker positief. Want wanneer je bloedsuikerspiegel te hoog is, kan dit bijvoorbeeld diabetes veroorzaken. Daarnaast kwamen de onderzoekers met nog meer cijfers op de proppen. Zo verbrand je in een warm bad van een uur zo’n 126 calorieën. En ja, dat is vergelijkbaar met een half uurtje lopen.

Conclusie: we kunnen nu niet massaal ons sportschoolanbonnement aan de wilgen hangen. Want sporten weegt natuurlijk nooit op tegen het resultaat van een warm bad. Maar het doet zeker geen kwaad. Misschien kun je beiden combineren? Dan kun je direct bonuspunten pakken!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Science says: zoveel calorieën verbrand je in bad
Sluiten