Elselotte Smink
Elselotte Smink Lifestyle 19 aug 2016 / 09:17 uur

Modeblogger: ‘Ik had nog maar drie weken te leven’

Mama Cax werd op haar veertiende gediagnostiseerd met kanker. De doktoren hadden er niet veel vertrouwen in, maar ze overleefde de ziekte en werd een bekende blogger.

De Amerikaanse had long- en botkanker. Door experimentele medicijnen (en een flinke dosis geluk, zo vertelt ze op haar blog) werd ze beter. Daar betaalde ze wel een prijs voor: haar rechterbeen moest geamputeerd worden.

Positieve insteek

Veel mensen zouden bij de pakken neer gaan zitten met een dergelijke handicap, zo niet Mama Cax. Drie jaar na de amputatie ging ze naar Costa Rica en begon ze met bloggen. Sindsdien is ze in twintig landen geweest en voorziet ze haar 57.5000 volgers op Instagram dagelijks van prachtige foto’s en verhalen.

Kort door de bocht

De 26-jarige modeblogger spreekt zich in haar verhalen vaak uit over de modewereld en het heersende schoonheidsbeeld. „Daar ben ik niet zo blij mee, eerlijk gezegd. Het gaat allemaal om perfectie. Ik heb het mijn persoonlijke missie gemaakt om de ‘beauty-industrie’ een beetje te veranderen.”, aldus Mama Cax.

Als voorbeeld gebruikt de blogger een situatie waarin ze nageroepen werd op straat. „Goed zo meisje! Je bent alsnog mooi”, werd er geschreeuwd en het maakte haar ontzettend boos. „Hoezo alsnog? Ik BEN mooi en ik wil iedereen met een handicap laten zien hoe mooi ze zijn, van binnen én van buiten.” Amen!

Bekijk hier de inspirerende foto’s:

View this post on Instagram

@alleles transforms robotic prosthetics into what they call "mechani-chic", I'm so happy to be an ambassador for these guys- every cover brings out one of my many personalities. #alleleswomen #bionic #Mamacax #allelesambassador #ScoutMeState _______________________

A post shared by Mama Cāx 🇭🇹 (@mamacax) on

View this post on Instagram

Blending in• who knew a pink leg could be so badass "OM" by @alleles #mamacax #alleleswomen #cleg 📷 by @marco.cm.lau _______________________

A post shared by Mama Cāx 🇭🇹 (@mamacax) on

View this post on Instagram

ELEGANCE • All dressed up for the Mayor's Office Holiday Party. I started working at the Mayor's office 3 months ago and although sometimes I complain I couldn't ask for better coworkers. Plus they put up with me when I ask them to take pictures of me #instagramhusband #instagramwife 📷 by @ravravie #mamacax #alleleswomen __________________________

A post shared by Mama Cāx 🇭🇹 (@mamacax) on

View this post on Instagram

After a long, shitty day I say to myself " at least your cheek bones are on fleek" #mamacax #whatmatters #chucktaylors #mamacaxbeautytip _____________________

A post shared by Mama Cāx 🇭🇹 (@mamacax) on

View this post on Instagram

Strolled through an empty @metmuseum for a private tour of the Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology, check out my IG story to see some of the amazing pieces. #instameet #emptymet #alleleswomen #suited #asos #manusxmachina 📷: @kjwww _______________________

A post shared by Mama Cāx 🇭🇹 (@mamacax) on

View this post on Instagram

Let the light find you • Kisses from Toronto, Ontario. 🍁🇨🇦🍁📷 @l3iila #canada #toronto #ontario #travel #wanderlust #voyager #alleleswomen __________________

A post shared by Mama Cāx 🇭🇹 (@mamacax) on

View this post on Instagram

"“9 Stunning Photos Of Differently Abled Women Taking Back The Beach" by Rebecca Adams @refinery29 📷 @gigilaub Link in bio (Mamacax.com) #refinery29 #Mamacax #coneyisland #AASpring #AmericanApparel #gillianlaub #TakeBackTheBeach (ONLY COMMENT w/ EMOJIS ✌🏿️) ___________________________________

A post shared by Mama Cāx 🇭🇹 (@mamacax) on

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Modeblogger: ‘Ik had nog maar drie weken te leven’
Sluiten