Elselotte Smink
Elselotte Smink Lifestyle 19 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Modeblogger: ‘Ik had nog maar drie weken te leven’

Mama Cax werd op haar veertiende gediagnostiseerd met kanker. De doktoren hadden er niet veel vertrouwen in, maar ze overleefde de ziekte en werd een bekende blogger.

De Amerikaanse had long- en botkanker. Door experimentele medicijnen (en een flinke dosis geluk, zo vertelt ze op haar blog) werd ze beter. Daar betaalde ze wel een prijs voor: haar rechterbeen moest geamputeerd worden.

Positieve insteek

Veel mensen zouden bij de pakken neer gaan zitten met een dergelijke handicap, zo niet Mama Cax. Drie jaar na de amputatie ging ze naar Costa Rica en begon ze met bloggen. Sindsdien is ze in twintig landen geweest en voorziet ze haar 57.5000 volgers op Instagram dagelijks van prachtige foto’s en verhalen.

Kort door de bocht

De 26-jarige modeblogger spreekt zich in haar verhalen vaak uit over de modewereld en het heersende schoonheidsbeeld. „Daar ben ik niet zo blij mee, eerlijk gezegd. Het gaat allemaal om perfectie. Ik heb het mijn persoonlijke missie gemaakt om de ‘beauty-industrie’ een beetje te veranderen.”, aldus Mama Cax.

Als voorbeeld gebruikt de blogger een situatie waarin ze nageroepen werd op straat. „Goed zo meisje! Je bent alsnog mooi”, werd er geschreeuwd en het maakte haar ontzettend boos. „Hoezo alsnog? Ik BEN mooi en ik wil iedereen met een handicap laten zien hoe mooi ze zijn, van binnen én van buiten.” Amen!

Bekijk hier de inspirerende foto’s:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Modeblogger: ‘Ik had nog maar drie weken te leven’
Sluiten