Gina Pesulima
Gina Pesulima Lifestyle 13 aug 2016 / 11:57 uur

Mensen die naar muziekfestivals gaan zijn gelukkig

Sta jij zomers steevast elk weekend in het park/bos, op een weiland, dan wel industrieterrein fanatiek te dansen – terwijl je optimaal geniet van de muziek? Simpelweg omdat je er vrolijk van wordt? Snappen we…

Want mensen die naar muziekfestivals gaan zijn gelukkig. Gelukkiger zelfs!

En er is nu zelfs een onderzoek dat dit bevestigd…

Het onderzoek – dat werd gepubliceerd in Psychology of Music – onderzocht bij een groep van 1.000 respondenten of er een connectie was tussen hun level van geluk en of zij wel of niet muziek-evenementen bezochten. De resultaten lieten zien dat respondenten die zichzelf bezig hielden met muziek door te dansen en muziek-evenementen te bezoeken een groter level van geluk hadden dan respondenten die zich niet op deze manieren bezig hielden met muziek.

Ook noemenswaardig: het level van geluk van de respondenten werd nog groter wanneer zij met muziek bezig waren in het gezelschap van anderen (vrienden, to be vrienden en vreemden). Die speciale vibe die je voelt op festivals wanneer je rondkijkt en ziet dat iedereen aan het genieten is van dezelfde muziek als jij voedt dus écht je geluk. Herkenbaar?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mensen die naar muziekfestivals gaan zijn gelukkig
Sluiten