Evie Westland
Evie Westland Lifestyle 1 aug 2016 / 14:45 uur

GAP onder vuur vanwege ‘seksistische reclame’

Modemerk GAP ligt wederom onder vuur. Het kledingmerk zou eerder al racistische campagnes hebben, nu wordt GAP beschuldigd van seksisme in haar advertenties.

Op de foto van de betreffende advertentie staat aan de ene kant een jongen, met als bijschrift: „The little scholar. Your future starts here.” Vertaald: „De kleine scholier. Jouw toekomst begint hier.”

Foto: Gap

Social butterfly

Het meisje daarnaast heeft echter niet de functie van scholier meegekregen. Bij haar foto staat namelijk het bijschrift „The social butterfly. Chambray shirts + logo sweaters are the talk of the playground”, oftewel: door de shirts en sweaters van GAP wordt er over je gepraat.

En dat schiet bij sommigen in het verkeerde keelgat. Want waarom zouden meisjes alleen maar sociale dieren zijn, en zoeken jongens mooie kleding uit voor hun schoolcarrière?

Passief racisme

Het merk werd eerder dit jaar al beschuldigd van „passief racisme”. Toen raakte GAP in opspraak omdat in een advertentie een foto werd gebruikt waarbij een meisje met een lichte huidskleur met haar arm op het enige donker gekleurde meisje steunde. GAP verwijderde de advertentie na een storm van kritiek.

Foto: GAP

Wat vind jij? Is dit (onbedoeld) seksisme, of is het een spreekwoordelijke storm in een glas water?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
GAP onder vuur vanwege ‘seksistische reclame’
Sluiten