Elselotte Smink
Elselotte Smink Lifestyle 3 aug 2016

Flirten is leuk, maar waar ligt de grens?

Aankomend weekend is het zover: dan kan er tijdens de EuroPride gedanst en geflirt worden langs de grachten of in een boot. De internationale versie van de jaarlijkse Gay Pride vindt dit jaar plaats in Amsterdam.

Online datingsite Parship voerde een grootschalig onderzoek uit onder homo’s, lesbiennes en biseksuelen. Hoe kijken zij aan tegen openlijk flirten en wat zijn de verschillen met de hetero singles?

Kijken mag (een beetje)

Als het gaat om lonkende ogen en versierende blikken, zijn de single gay’s iets minder streng dan de vrijgezelle hetero’s. Zo zou 30 procent een partner een pleziertje gunnen tijdens het grachtenfeest, tegenover 27 procent van de vrijgezelle hetero’s. 28 procent zegt de flirtpoging ‘in stilte te verwerken’ en zijn/haar lief er niet op aan te spreken.

29 procent van de 2747 leden die de datingsite ondervroeg, zou een flirt van de partner saboteren, tegenover 34 procent van de hetero’s.

Flirten is leuk, maar waar ligt de grens?
Bron: Giphy

Actie tussen de lakens

Ook werden de vooralsnog vrijgezellen ondervraagd over hoe belangrijk zij het seksleven vinden in een relatie. Tachtig procent van de homoseksuelen vindt dit ontzettend belangrijk, tegenover 83 procent van de heteroseksuelen.

„Grappig, maar niet per se heel verbazend om te zien dat deze verschillen zo miniem zijn’, reageert Martijn Kamphorst, die hoofdredacteur is van communitywebsite Gay.nl. „Waar de Gay Pride natuurlijk vooral om draait is te laten zien dat iedereen vrij moet zijn om zelf te bepalen met wie zij hun lakens willen delen en van wat voor relatie ze gelukkig worden.”

Eeuwige trouw

Een zoenpartij of onenightstand is voor 41 procent van de Nederlandse gay singles onacceptabel: zij vragen absolute trouw van hun aanstaande partner. De hetero’s zijn hier iets strenger in: bijna 60 procent deelt deze mening. Negen procent van de ondervraagden vindt het bezitterig om zoveel trouw te eisen en is losser in het oordeel.

En wat vind jij? Zou jij je partner die flirt gunnen of vind je dat not done? Laat het ons weten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Flirten is leuk, maar waar ligt de grens?
Sluiten