Eefje van Son
Eefje van Son Lifestyle 10 aug 2016 / 10:30 uur

Eerste transgender op Spelen hoofdrol Nike reclame

De Olympische Spelen in Rio de Janeiro zijn van start gegaan, maar nog groter nieuws is misschien wel dat er voor het eerst in de geschiedenis van de Spelen een transgender meedoet.

Het gaat om de Amerikaanse duatleet Chris Mosier die in 2010 aan zijn transitie begon. Om steun te uiten aan dit soort deelnamen, heeft Nike een video gemaakt waarin Mosier de hoofdrol vertolkt.

Voordat de atleet aan zijn overgang begon deed hij al mee aan verschillende duatlon’s, een sport waarbij je begint met hardlopen, vervolgens fietst en tot slot weer eindigt met hardlopen. Ondanks het feit dat zijn transitie niet volledig is, werd Mosier in 2015 geselecteerd voor het Olympische mannenteam. Het Olympisch Comité laat namelijk ook transgenders toe die geen volledige verandering zijn ondergaan. Niets kon de transgender dan ook tegenhouden om aan de Spelen in Rio mee te doen en nu is het dan eindelijk zover.

https://www.youtube.com/watch?v=_gq8PO9XK2Y

Motiveren

Nike speelde hier goed op in door Mosier het gezicht te maken van een reclame van hun merk. En we moeten eerlijk toegeven; Mosier past natuurlijk perfect bij de slogan ‘Just Do It’. Zelf wil hij de transgendergemeenschap motiveren en laten zien dat je laten afschrikken door geslachtsbarrières in de sportwereld het laatste is wat je moet doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste transgender op Spelen hoofdrol Nike reclame
Sluiten