IngelisedeVries
IngelisedeVries Lifestyle 5 aug 2016 / 12:40 uur

Een ode aan stijlicoon Marilyn Monroe

Het is deze vrijdag precies 54 jaar geleden dat model, actrice, zangeres en stijlicoon Marilyn Monroe overleed. Het sekssymbool is misschien wel de bekendste vrouw van de jaren 50 en haar tijdloze stijl wordt nog steeds geroemd. We brengen graag een ode aan een van onze favoriete stijliconen.

Maar even terug, wie was Marilyn ook alweer? Norma Jeane Mortenson wordt op 1 juni 1926 geboren in Los Angelos. Op haar 21e poseert ze op verzoek van een fotograaf, onder andere voor naaktfoto’s. Marilyn hoopt haar geluk te vinden in Hollywood, maar een contract bij een filmmaatschappij levert haar slechts een bijrol op die nota bene ook nog sneuvelt in de montagekamer.

Metamorfose

Dat verandert ze in de Marilyn die we vandaag de dag kennen. Ze neemt acteer- en zanglessen, blondeert haar haar en laat ze haar gebit mooier maken. Langzaam en vooral heel bewust, maakt Marilyn naam als dom blondje. Vanaf dan is ze te zien in films als How to Marry a Millionaire, Gentlemen Prefer Blondes, Seven Year Itch en natuurlijk Some Like It Hot.
Maar niet alleen op het witte doek zien we de actrice, ook neemt ze verschillende nummers op en zingt ze voor president John F. Kennedy, met wie ze een vermeende affaire heeft, op zijn verjaardag. Ze poseert regelmatig voor verschillende fotografen en is misschien wel het bekendste pin-upmodel. In ieder geval heeft ze heel wat mensen geïnspireerd met haar blonde haren en bijzondere stijl.

Liefdesleven

Buiten haar werk ziet men Marilyn geregeld voorbijkomen. De pers duikt gretig op het liefdesleven van de icoon. Ze trouwt tot drie keer toe, onder meer met honkballer Joe DiMaggio, waar ze slechts zeven maanden mee getrouwd is. Wel blijven de twee goede vrienden. Na haar dood blijft Joe nog twintig jaar drie keer per week verse rozen naar haar graf brengen.
Op 5 augustus 1962 komt er een eind aan de glansrijke carrière en het ogenschijnlijk glamoureuze leven van Marilyn. Nog steeds denkt men dat het om zelfmoord gaat, al zijn er mensen die denken dat het stijlicoon is vermoord. Er worden in ieder geval flink wat medicijnen in het lichaam van de 36-jarige vrouw gevonden.

Wegdromen

Door de jaren heen verscheen Monroe op de mooiste manieren in de prachtigste kleding. Metro Lifestyle zet de mooiste momenten van Monroe graag nog even op een rij. Droom nog even weg bij de iconische jaren 50-kleding van Marilyn Monroe.

https://www.instagram.com/p/BG0TchQIt2J/

https://www.instagram.com/p/BHchNzIj2su/

https://www.instagram.com/p/BEwTPuhot_Q/

https://www.instagram.com/p/BFXObhVItzD/

Reageer op artikel:
Een ode aan stijlicoon Marilyn Monroe
Sluiten