Elselotte Smink
Elselotte Smink Lifestyle 18 aug 2016
Leestijd: 2 minuten

‘Eén derde van singles knapt af op muzieksmaak date’

Weet jij nog op welk nummer je voor het eerst zoende? Grote kans van wel. Muziek speelt namelijk vaak een grote rol in je herinneringen.

Online datingsite Parship ondervroeg 1554 Nederlandse singles, zowel mannen als vrouwen in de leeftijdscategorie achttien tot 70, over muziek en daten. Naar het meest romantische nummer, de afknappers op muziekgebied én, mocht het niet goed gaan in de liefde, de beste liedjes om over een break-up te komen.

Muzieksmaak valt niet te betwisten

Ruim één derde (38 procent) van de ondervraagde vrijgezellen geeft aan dat wanneer een potentiële partner een slechte muzieksmaak heeft, dit een grote afknapper is. Ook wanneer de date niet nét zo enthousiast is over muziek is dit een reden om tabee te zeggen tegen de date, vindt 21 procent van de vrijgezelle Nederlanders.

Ultieme liefdesliedjes

Een dinertje bij kaarslicht of een goed gesprek met een glas wijn kan nét even iets specialer worden met de juiste nummers. De datingsite vroeg de singles naar wat zij de ultieme liefdesliedjes vinden en de resultaten liegen er niet om (lees: zijn ietwat cliché).

 1. John Legend – All of me
 2. Whitney Houston – I will always love you
 3. Claudia de Breij – Mag ik dan bij jou
 4. Lionel Richie – Hello
'Eén derde van singles knapt af op muzieksmaak date'
Bron: Giphy

Zelf voor dj spelen

Wanneer de vrijgezellen thuis afspreken met een date, heeft het overgrote deel van de ondervraagden (81 procent) er totaal geen moeite mee om zelf muziek op te zoeken. Best opvallend, zeker aangezien uit het onderzoek óók blijkt dat de muzieksmaak van een potentiële vlam een afknapper is.

Uithuilen met Marco

Spotify staat er vol mee: afspeellijsten voor gebroken harten. Logisch, want de juiste muziek (en tekst) kan enorm helpen bij liefdesverdriet. De ondervraagde singles vonden Gloria Gaynors ‘I Will Survive’ het beste muziekstuk voor brul- en woedepartijen, op de voet gevolgd door ‘Ik leef niet meer voor jou’ van Marco Borsato. Op nummer drie staat het stokoude ‘Love Hurts’ van Nazareth.

'Eén derde van singles knapt af op muzieksmaak date'
Bron: Giphy

Favorieten van de redactie

Aangezien wij denken dat de Nederlandse vrijgezellen wel iets creatiever mogen zijn als het aankomt op de romantische muziekkeuze, heeft de redactie van Metro Lifestyle zélf ook nog even een lijstje gemaakt met gouwe ouwe én nieuwe favoriete liefdesliedjes.

 1. Leona Lewis – Bleeding Love
 2. Plain White T’s – Hey There Delilah
 3. Bee Gees – How Deep Is Your Love
 4. Robyn – With Every Heartbeat
 5. Rodriguez – I Think Of You
 6. Alt-J – Ms
 7. The Whitest Boy Alive – Done With You
 8. Anderson .Paak – Room In Here
 9. gnash – I Hate U, I Love U
 10. Drake – Too Good

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Eén derde van singles knapt af op muzieksmaak date’
Sluiten