Elselotte Smink
Elselotte Smink Lifestyle 2 aug 2016 / 15:07 uur

Echt waar: er bestaat nu een fitnessapp voor je hond

Voor wie niet genoeg heeft aan zijn/haar eigen sportresultaten, is er nu een nieuwe trend in fitnessland: het volgen van je huisdier.

Een nieuwe app genaamd WonderWoof houdt namelijk precies bij of je viervoeter wel genoegt beweegt.

Functionele duizendpoot

De applicatie werkt door middel van een plastic strikje dat bevestigd is aan de halsband van de hond. Hij houdt bij hoeveel er is gelopen op een dag en stelt ook doelen, die een virtueel bot als beloning geven. Ook herinnert de app baasjes aan ‘medische’ moetjes voor het huisdier. Zo krijg je meldingen als je dier moet eten, toe is aan een knipbeurt of een jaarlijkse vaccinatie moet ondergaan.

Bovendien wordt het door de app een stuk makkelijker om variatie aan te brengen in de wandelingen. Zo kan er, door middel van een ingebouwde kaart, precies worden gezien wáár Fifi of Rakker die dag al heeft gelopen.

https://www.instagram.com/p/BHnQg6UD__L/

Simpelere versie

Wie zijn huisdier liever in het Nederlands volgt, kan voor de PitPat-app gaan. Deze werkt ook door middel van een strik die op de halsband wordt bevestigd, maar is minder uitgebreid. Zo kan er, in tegenstelling tot WonderWoof, geen connectie gemaakt worden met de buurhonden.

Kostenplaatje

Hondenvolgers moeten wel een duit in het zakje doen: de WonderWoof kost omgerekend 130 euro. De PitPat-strik is met 47 euro een goedkopere optie. De apps van beide volgapparaten zijn wel gratis.

Wat vind jij van de tracker? Helemaal goed of een tikkeltje overdreven? Laat het ons weten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Echt waar: er bestaat nu een fitnessapp voor je hond
Sluiten