Alice Boothby
Alice Boothby Lifestyle 2 aug 2016 / 12:36 uur

Dure make-up versus budget: dit is het verschil

Is dure make-up daadwerkelijk beter dan een goedkopere variant? De Amerikaanse beautyvlogger Raye Boyce ging op onderzoek uit. De video met een opmerkelijk resultaat ging viral.

Wat is het verschil tussen een concealer van 50 euro en die van een paar euro? Je kunt het zelf uitproberen (duur grapje, dat wel) of de bevindingen door een ander laten checken. De populaire vlogger Raye Boyce (ook wel bekend als ItsMyRayeRaye) besloot zelf de proef de som te nemen.

Voor haar experiment gebruikte Raye dure producten aan één kant van haar gezicht (met een totale waarde van een slordige 600 euro) en budgetproducten aan de andere (zo’n 90 euro).

Het verschil? Nihil. Een highlighter van 5 euro doet niet onder de limited edition-versie van 75 euro. Wel moet erbij gezegd worden dat er niet voor elk product een vergelijkbare budgetversie bestaat. Die stappen besloot Raye dan ook over te slaan.

Nauwelijks verschil

Moraal van het verhaal: het eindresultaat ziet er verbluffend uit. Ook al heeft Raye sommige stappen over moeten slaan, zie je met het blote oog nauwelijks verschil. Raye: „laat niemand je vertellen dat je dure spullen moet kopen om er fantastisch uit te zien.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dure make-up versus budget: dit is het verschil
Sluiten