Elselotte Smink
Elselotte Smink Lifestyle 17 aug 2016 / 11:28 uur

Doodzieke vrouw sluit leven af met prachtig feest

Betsy Davis werd in 2013 gediagnosticeerd met ALS. Na jaren vol pijn en vergeefse gevechten tegen de spier-/zenuwziekte, besloot ze haar leven te beëindigen. Maar niet zonder eerst een groot feest te hebben gegeven.

De 41-jarige Amerikaanse kunstenares koos voor het weekend van 23 juli om, samen met dertig dierbaren vanuit het hele land, terug te kijken op haar leven.

Nieuwe wet

Betsy Davis kon haar einde plannen dankzij een nieuwe wet in Californië, die terminaal zieke mensen toestaat om een dosis medicijnen te nemen die dodelijk is. Californië is de vijfde Amerikaanse staat waarin dit mogelijk is.

De wet zorgde ervoor dat Betsy haar leven op een hele bijzondere manier kon beëindigen.

Eén regel

De gasten kregen één regel opgelegd: geen tranen in het bijzijn van Betsy. „We aten samen pizza. Ook was er muziek, drank en ontzettend veel foto’s”, vertelt Betsy’s zus in Voice of San Diego. „Iedereen begreep waarom mijn zus de beslissing maakte om haar leven te beëindigen. Ze kon bijna niets meer.”

Nadat er een groepsfoto was gemaakt en de gasten naar huis gingen, kreeg Betsy medicijnen toegediend die haar in een coma brachten. Ze overleed in het bijzijn van haar arts, verzorger, zus en massagetherapeut.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Doodzieke vrouw sluit leven af met prachtig feest
Sluiten