Elselotte Smink
Elselotte Smink Lifestyle 16 aug 2016 / 10:40 uur

DIY: matterend Koreaans sheet masker

De zogenaamde sheet maskers zijn ontzettend populair in beautyland. En terecht, want het is makkelijker en sneller dan een normaal gezichtsmasker. Deze simpele Koreaanse variant maak je gewoon thuis.

Het bevat ingrediënten die je huid zuiveren, matteren en bovendien behoeden voor acne-uitbraken. Perfect voor een onrustige huid of een velletje dat even wat extra zorg nodig heeft.

Dit heb je nodig

Voor één sheet masker heb je allereerst vier zakjes groene thee nodig. Verder: je favoriete gezichtsserum en twee rijstvellen (die je normaal gebruikt om je verse loempia’s in te rollen!). Je kunt deze kopen in de meeste supermarkten.

Zo werkt het

  1. Laat de theezakjes weken in een kom met een laagje warm water.
  2. Pak de rijstvellen en knip deze in vieren. Smeer vervolgens een dun laagje van je favoriete serum (of een andere lichte, verzorgende crème) op je gezicht.
  3. Laat de rijstpapieren ongeveer 45 seconden weken in het theemengsel. Waarom? Het rijstpapier heeft, in combinatie met de thee, een verkoelend effect op de huid.
  4. Nu kan je het gezichtsmasker aanbrengen op je huid. Plaats het grootste stuk op je voorhoofd en de kleinere stukken op je wangen, kin en neus.
  5. Druk de delen zachtjes aan en laat ze tien minuten zitten.
  6. Na de tien minuten kan je de geweekte rijstvellen zachtjes van je huid trekken en in de prullenbak gooien. Het voordeel van het sheet masker: je hoeft je huid niet af te spoelen en te boenen tot alle restjes weg zijn. Klaar is Kees!

Bekijk in de onderstaande video het hele proces:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
DIY: matterend Koreaans sheet masker
Sluiten