Metro
Metro Lifestyle 24 aug 2016 / 12:04 uur

5 tips om jouw persoonlijke sportdoelen te bereiken

Dat regelmatig sporten goed voor je is, is inmiddels wel bekend. Maar hoe houd je het vol? Hoe bereik je jouw sportdoelen zonder afgeleid te worden? Metro Lifestyle heeft een aantal handige tips voor je op een rij gezet om in shape te komen én te blijven.

1. Zorg voor regelmaat

Om je sportdoelen te bereiken is het van belang dat jouw gewenste sportregime een gewoonte wordt. Maak van tevoren een lijstje met jouw doelen en kijk in je agenda op welke dagen of momenten van de dag jij het liefst sport. Zet deze momenten vast in je weekagenda. Dit zorgt ervoor dat je workout een gewoonte wordt en een onderdeel wordt van jouw week.

2. Houd het leuk

Wanneer je aan het sporten bent, zorg er voor dat je het leuk maakt voor jezelf. Ga op onderzoek uit welke sport jij het leukst vindt om te beoefenen. Is dit een sport in teamvorm of sport je liever alleen? Dan is het slim om daar je type sport op aan te passen.

3. De juiste sportoutfit die lekker zit

De derde tip is een geschikte sportoutfit. Kies voor sportkleding dat lekker zit en waar je goed in kan bewegen. Je mag best investeren in een goede sportlook. Dit zorgt er tevens voor dat je het wil aantrekken en het niet in de kast blijft liggen. Shop jouw sportwear nu met deze 15% Under Armour kortingscode voor extra voordeel.

4. Meet je progressie

Maak voordat je begint een foto van jezelf in ondergoed. Begin jouw gewenste sportregime en maak om de twee weken een foto van jezelf. Wanneer je verschil gaat zien, zal dit een motiverend gevoel geven om in het regime te blijven en wellicht wat harder of meer te gaan sporten. Stel hierbij niet te hoge eisen aan jezelf en begin rustig. In vorm worden heeft tijd nodig dus blijf geduldig én bewegen.

5. Opzwepende hitjes

Wat voor heel veel mensen heel motiverend werkt is een goede muzieklijst. Vraag je vrienden om hun favoriete sportmuziek en maak een persoonlijke afspeellijst die je tijdens jouw workout kunt afspelen. Tip: Beluister eens het genre drum and bass. Deze opzwepende muziek zorgt gegarandeerd voor extra motivatie tijdens bijvoorbeeld hardlopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 tips om jouw persoonlijke sportdoelen te bereiken
Sluiten