Elselotte Smink
Elselotte Smink Lifestyle 18 jul 2016 / 13:25 uur

Zó draag je make-up met deze warme temperaturen

Nu het kwik -tot ons grote genoegen- eindelijk in de lift zit, is het handig om je make-up aan te passen op de zomerse temperaturen.

Metro Lifestyle sprak met visagist Marie-José van MJ Amsterdam voor alle trucs én trends op visagiegebied. „Het is belangrijk om in de zomer je beautyritueel eens goed onder de loep te nemen.”

Less is more

In de zomer geldt over het algemeen dat het dragen van minder make-up je een mooier eindresultaat geeft, vertelt Marie-José. „Zeker wanneer je al een beetje kleur op je wangen hebt, heb je niet veel nodig om er mooi uit te zien. Cosmetica ziet er al snel heftig uit in de zomer, of kan in de lijntjes van je huid gaan zitten. Dat wil je niet hebben!”

Vette huid

Heb jij vaak last van onzuiverheden en/of een glimmende huid? De visagist benadrukt het belang van een goed zonneproduct. „Er zijn tegenwoordig ontzettend veel koel aanvoelende crèmevarianten op de markt die oil free zijn. Perfect voor een vette huid, want deze producten hebben een mattere dekking. Wil je toch een poeder gebruiken? Marie-José: „Kies voor een hele luchtige variant met een fijne textuur zodat het poeder goed verdeeld wordt over je huid. Neem het mee in je tas zodat je het gedurende de dag kunt bijwerken.”

Zó draag je make-up met deze warme temperaturen
MJ Amsterdam

All about lips

Marie-José: „In de zomer is lipgloss hét product voor je lippen. Lippenstift is vaak iets te zwaar aangezien de rest van je make-up ook iets neutraler is. Zeker op een terrasje is lipgloss heel zomers! Als je op een warme dag veel moet drinken, gaat lippenstift snel van je lippen. Gloss werk je makkelijk bij en bovendien valt het minder op als deze een beetje van je lippen gaat.”

Wil je toch graag lippenstift op? Dan kan je volgens Marie-José het beste kiezen voor een variant die ‘longlasting’ is en een iets lichtere kleur heeft. Voor een goede fixatie gebruik je een primer onder de stift of kleur je je lippen in met een lippotlood.

Tips van Marie-José:

  1. Ga in de zomer voor een lichte, luchtige look die je makkelijk bij kan werken.
  2. Door een primer met SPF te gebruiken ben je tijdens korte wandelingen (naar kantoor of de bushalte) beschermd tegen de zon.
  3. Vervang je foundation door een getinte dagcrème. Dit oogt natuurlijker maar geeft toch een beetje kleur aan je huid.
  4. Vette huid? Kies voor een zonneproduct die vrij is van oliën en een matte dekking geeft.
  5. Als je graag een kleurtje op je lippen draagt, kan je in de zomer het beste kiezen voor een lipgloss of een lichte kleur lippenstift.
  6. Sluit je beautyritueel af door een hydraterende toner of fixerende make-upspray op je gezicht te sprayen. Zo blijft je make-up beter zitten en wordt je huid extra zacht.
Zó draag je make-up met deze warme temperaturen
Marie-José

Zomertrends

Welke producten en behandelingen gaan in de zomermaanden als warme broodjes over de toonbank van make-upstudio’s? „Foundation voor het lichaam maakt een grote opmars in beautyland. Het werkt makkelijker dan een self tan en je kan er snel oneffenheden, bijvoorbeeld vlekjes op je benen, mee wegpoetsen. Vooral geschikt voor een rijpere huid zoals die van mij…”

Ook primers zijn erg in trek, vertelt de visagist. „We hebben speciale primers voor lippen, ogen en je gezicht. Ideaal om uitgelopen lippenstift of oogschaduw mee te voorkomen.” Tot slot zijn wimperpermanenten en wimperextensions nog steeds erg gewild. „Hiermee ben je helemaal beach proof, want je hebt nooit meer last van panda-ogen door uitgelopen mascara. Extra voordeel: in de ochtend ben je in een mum van tijd klaar.”

Zó draag je make-up met deze warme temperaturen
MJ Amsterdam

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zó draag je make-up met deze warme temperaturen
Sluiten