IngelisedeVries
IngelisedeVries Lifestyle 8 jul 2016 / 10:20 uur

Wannabe is jarig, 10 feitjes over de Spice Girls

Deze vrijdag is het precies 20 jaar geleden dat de Spice Girls hun allereerste single uitbrachten. De debuutsingle van het vijftal geldt nog steeds als dé soundtrack voor Girl Power. Tijd om tien feitjes over de dames op een rij te zetten.

Tien feitjes over de Spice Girls

1. We weten allemaal dat Posh Spice Victoria zich bezighoudt met haar eigen kledinglijn. Baby Spice Emma Bunton maakt niet alleen nog steeds muziek, sinds 2009 heeft ze ook haar eigen radioshow. Ginger Spice Geri Halliwell is volgens haar Instagramaccount vooral druk bezig met taarten bakken.
2. Niemand minder dan Tony Blair werd gevraagd in de videoclip van Wannabe te acteren. Hij zei helaas nee tegen het aanbod.

3. Girl power kennen de dames zeker: ze kregen een contract van het management waar ze het niet mee eens waren. Ze besloten een lening te nemen en de managers af te betalen. Niet veel later deden ze auditie en nam manager Simon Fuller de dames onder zijn hoede.
4. De Spice Girls hebben hun eigen bijnamen niet gekozen. Posh, Ginger, Baby, Sporty en Scary werden ze genoemd door Top of the Pops Magazine. De bijnamen zijn altijd blijven hangen.
5. De spice waren er bijna niet in deze formatie. Michelle Stevenson zat in eerste instantie in de groep, in plaats van Emma. En Geri had de auditie gemist omdat ze bij haar oma in Spanje op bezoek was. Michelle verliet de band vanwege een ziek familielid en ze wilde naar de universiteit.
6. En het is toch echt dankzij Emma dat de clip Say You’ll Be There zo’n stoere clip is geworden. Ze deed namelijk aan karate en leerde haar bandgenoten de karatemoves die je in de clip ziet.

7. Mocht je je afvragen waarom er animaties zitten in Viva Forever, dan is daar een logische verklaring voor. De dames waren zo druk dat er geen tijd was om een videoclip te filmen.

8.Dat de dames ook aan anderen denken, bewijzen ze wel met hun eerste aankoop van het geld dat ze met de band verdienden. Emma kocht een huis met een tuin voor haar moeder, omdat ze opgegroeid is in een flat. Mel C kocht een huis voor haar moeder en een auto voor haar zus en Victoria kocht een huis voor haar zus en het vriendje van haar zus.
9. Helaas was het niet altijd rozengeur en maneschijn: Geri en Mel C hadden beiden een eetstoornis in hun Spice Girls-periode. Mel C had daarnaast ook nog een depressie. Het was de moeder van Victoria die manager Simon Fuller belde dat de dames een pauze nodig hadden.
10. De band heette eigenlijk Touch. Nadat er een nummer voor ze werd geschreven dat Sugar and Spice heette, noemde de dames zich de Spice Girls.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wannabe is jarig, 10 feitjes over de Spice Girls
Sluiten