Elselotte Smink
Elselotte Smink Lifestyle 25 jul 2016
Leestijd: 2 minuten

Vrouw reageert geniaal op opgelegde werk-dresscode

Van een verbod op sjaals of open schoenen: moet jij je op je werk houden aan bepaalde kledingrichtlijnen en ben je het daar helemaal niet mee eens?

Hetzelfde overkwam de Amerikaanse June Rivas, die vervolgens besloot een wel héél bijzondere draai te geven aan de opgegeven dresscode.

Strenge regels

June, werkzaam op een kantoor, kreeg van haar baas te horen dat ze haar haren niet meer in een paardenstaart mocht dragen. Ook een sjaal in haar lokken en schoenen met een open teen bleken uit den boze. Omdat er in Rivas’ contract niet werd gesproken van kledingrichtlijnen, diende de werknemer een klacht in tegen haar baas.

Als tegenaanval zette de baas in kwestie een memo op, mét een strenge dresscode. Zo mogen er op het betreffende kantoor geen staarten, hoedjes, sandalen, decolleté, kant en ‘culturele hoofddoeken’ meer gedragen worden.

Vrouw reageert geniaal op opgelegde werk-dresscode
De 'verboden' outfit. Foto: Facebook June J Rivas

Zoete wraak

June dient nóg een klacht in tegen haar baas, bij de EEOC (een Amerikaanse commissie die zich bezighoudt met gelijkheid en discriminatie op de werkvloer, red.). Ze houdt zich in afwachting van de verdere gebeurtenissen, keurig aan de richtlijnen. Maar wél op haar eigen manier…

June’s baas had vast niet verwacht dat zij zich nu elke dag zou verkleden naar kantoor. Zo laat ze een namaakversie zien van Leia uit Star Wars, een personage uit de Fantastic 4 en menig ander filmfiguur of stripheld. En: alle outfits voldoen aan de regels!

Vrouw reageert geniaal op opgelegde werk-dresscode
Facebookpagina June J Rivas
Vrouw reageert geniaal op opgelegde werk-dresscode
Bron: Facebookpagina June J Rivas

Bericht op Facebook

June Rivas plaatste het verhaal én alle foto’s van haar verkleedoutfits op Facebook en het bericht werd ruim 19.000 keer gedeeld. Ook kreeg de werknemer veel reacties van Facebookgebruikers die het volledig met haar eens zijn.

Rivas vertelt in een reactie dat haar baas niet eens erg boos wordt om de outfits. „Ze maakt zich kwader om al mijn collega’s die dagelijks foto’s van me maken.”, zegt ze.

Vrouw omzeilt werk-dresscode met verkleedpartijen
Bron: Giphy

Wat vind jij van de actie van de Amerikaanse?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vrouw reageert geniaal op opgelegde werk-dresscode
Sluiten