Alice Boothby
Alice Boothby Lifestyle 28 jul 2016 / 10:21 uur

Voormalig anorexiapatient laat trots vetrollen zien

Op haar achtste ontwikkelde de Amerikaanse Rachel Worthing de eetstoornis anorexia. Zeventien jaar later doet ze iets wat ze vroeger nooit had gekund: foto’s delen van haar vetrollen.

De 25-jarige streed jarenlang tegen anorexia nervosa en later ook orthorexia, een ziekelijke fixatie op gezond eten. Nu de Amerikaanse deze moeilijke periode zo goed als achter zich heeft gelaten, besloot ze het tij te keren. Als tegengeluid op pro-anorexiawebsites, post dagelijks foto’s op haar Instagrampagina @LoveMyMiddle om te laten zien hoe het óók kan.

Rachel schaamt zich niet meer voor haar lichaam en dat mag gezien worden. Hoewel ze van nature een behoorlijk slanke bouw heeft, is op de foto’s te zien dat Rachel nu een veel gezonder lichaam heeft. Daar horen ook foto’s van haar vetrollen, cellulitis en striae bij.

Vijf kilo erbij

In één van de foto’s zien we twee foto’s van Rachel in dezelfde gestippelde bikini. Op de linkerfoto zien we een uitgemergelde versie van Rachel, haar heupbotten en ribben steken zichtbaar behoorlijk uit. De rechter foto is recent gemaakt. „Zo ziet vijf kilo aankomen eruit", schrijft ze. En: „drie jaar later & veel gelukkiger."

https://www.instagram.com/p/BHfCApLDUCV/

Weer van jezelf houden

De afgelopen jaren heeft Rachel geleerd weer van zichzelf én van haar lichaam te houden. Zo schrijft ze op Instagram: „het is het niet waard je lichaam te verwoesten om zo in je hoofd meer rust te creëren. Leer je lichaam te accepteren en hou ervan. Je lichaam is in staat om zoveel fantastische dingen te doen."

Met dit account, dat ze heef opgericht tijdens de afronding van haar therapie, hoopt ze ook anderen te inspireren. „Doordat ik kon rekenen op een trouwe achterban op Instagram, ben ik eruit gekomen. Natuurlijk was ik hartstikke zenuwachtig toen ik voor het eerst een foto met een vetrol postte. Maar ik heb geleerd dat het menselijk en dus ook normaal is. En al helemaal niet iets is om je voor te schamen."

https://www.instagram.com/p/BHpr3DUDxtj/

https://www.instagram.com/p/BHh_topDiJW/

https://www.instagram.com/p/BHW9EOWj08J/

https://www.instagram.com/p/BHP0B7ejjl5/

https://www.instagram.com/p/BGzt-cMgbKt/

https://www.instagram.com/p/BGR4w6RAbMQ/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Voormalig anorexiapatient laat trots vetrollen zien
Sluiten