Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Lifestyle 6 jul 2016 / 12:15 uur

Spice girls’ Wannabe krijgt inspirerende remake

„What do you really really want?” We hebben het allemaal weleens keihard meegezongen tijdens een karaokeavond, of gewoon spontaan midden in de huiskamer.

Global Goals zet in een nieuwe versie van Wannabe deze woorden in een ander licht en vraagt kijkers wat zij nu écht willen, en niet alleen op het gebied van de liefde.

Wannabe 2.0

Twintig jaar nadat de Spice Girls doorbraken met hun grote hit Wannabe, is het nummer opnieuw uitgebracht. Ditmaal heeft de bekende songtekst geen betrekking op vriendjes, maar staan onderwerpen als educatie, geweld en carrière centraal.

In de nieuwe clip zien we meisjes van over de hele wereld die de Spice Girls nadoen en worden diverse wensen van vrouwen getoond. Zo wordt er onder andere gevraagd om gelijke betaling voor gelijk werk en een einde aan geweld tegen vrouwen.

Girl Power!

Aan de kijkers van de video wordt gevraagd om hun wensen te delen via de hashtag #WhatIReallyReallyWant. Op deze manier wil de organisatie aan de wereldleiders laten weten wat vrouwen in 2016 nu echt willen.

Victoria Beckham, oftewel Posh Spice, is in ieder geval erg tevreden met de remake. Zij deelde de video op haar Facebookpagina met de tekst: „20 jaar later – Girl Power wordt gebruikt om een nieuwe generatie kracht te geven. Ik ben zo trots op de Global Goals. #WhatIReallyReallyWant.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spice girls’ Wannabe krijgt inspirerende remake
Sluiten